marți, 20 septembrie 2022

 Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 37

-37-

Fülep, in comun’a Acasiu [Acâș (în maghiară: Ákos, în germană: Fürstendorf) este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Acâș (reședința), Ganaș, Mihăieni și Unimăt.]. Regele apostolic al Ungariei, regele Boemiei, regele Lombardiei-Veneto, regele Dalmației, Croației și Slavoniei, regele Galiției și Lodomiriei, arhiducele Austriei, marele prinț al Transilvaniei, împăratul Ferdinand I al Austriei, Ferdinand al V-lea al Ungariei, președintele Confederației Germane,  in 1843. — De facia se afla 1 patrifamilia, inse pe aiuria se afla mai multi. —

Kellecsényi, in comun’a Acasiu [Acâș (în maghiară: Ákos, în germană: Fürstendorf) este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Acâș (reședința), Ganaș, Mihăieni și Unimăt.]. — — — De facia se afla 3 patrifamilie, in Periceiu se afla mai mulţi unde sunt si càrtile.

! Bolos alias Gavrila, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1681, 29 Novembre. — Impetratoru Michaelu Gavrila din Dersida. S’au estradatu in Alba -Iuli’a. 9 patrifamilie.

! Gavrila alias Bolos, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1681, 29 Novembre. — Impetratoru Michaelu Gavrila din Dersida. S’au estradatu in Alba -Iuli’a. 9 patrifamilie.

Csocsán de Váralja, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.]. Tóte sunt in archivulu gubernialu din anulu 1824, Nro 6618. — 3 patrifamilie

Orosz de Fejér Templom, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.]. — — — 1 patrifamilia.

Pap, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.]. Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1610, 20 Augustu. — Impetratoru Teodoru Pap de Leményi. 2 patrifamilie.

! Rács alias Pap, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.]. István Fejedelem 1582, 22 Novembrio. — Impetratoru Stefanus Pap de Neczek-Szólós. 3 patrifamilie. S’au estradatu in cetatea Varsoviei.

! Pap alias Rács, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.]. István Fejedelem 1582, 22 Novembrio. — Impetratoru Stefanus Pap de Neczek-Szólós. 3 patrifamilie. S’au estradatu in cetatea Varsoviei.

Szabó, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.]. Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1609. Martie 15. — — —

Markus, in comun’a Bobota [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.], Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1674, 31 Martie. Armalele s’au datu in 25 Aprile 1674 per idem. Impetratoru Markus, Andreca si Constantinu de Korond. 16 patrifamilie. S’au estradatu in cetatea Fagarasiului.

Tálpos, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.]. Principele Transilvaniei, regent al Ungariei, Gheorghe Rákóczi al II-lea de Felsővadász, 1655, 29 Ianuarie. In arce Szilágy- Somlyó 1655 Impetratoru Georgiu Talposiu. 13 patrifamilie. S’au extradatu in cetatea Szilágy- Somleului.

Zaha de Kozla, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.], Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1610. Principele Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1631. — 17 patrifamilie.

Márinka, in comun’a Bobot’a [Bobota este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Bobota (reședința), Derșida și Zalnoc.], Originea se trage din Butufalva in Marmatia. 1 patrifamilia.

Fülepp de Balafalva, in comun’a Ér.-Kávás [Căuaș (în maghiară Érkávás, în germană Kawesch) este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Ady Endre, Căuaș (reședința), Ghenci, Ghilești, Hotoan și Rădulești.]. Împărăteasa consoartă a Sfântului Imperiu Roman Maria Terezia a Austriei de Habsburg, contesă de Flandra, Hainaut și Namur, ducesă consortă de Lorraina și Bar, ducesă de Milano, Parma, Plasencia, Limburg, Lothier, Luxembourg; regina Ungariei, Slavoniei, Croației, Boemiei, Lodomeriei și Galiției ducesă de Hertog van Brabant, suverană a Țărilor de Jos; Din aratatele càrti se vede că stau sub procesu. — 4 patrifamilie.

Buttyán de Havrilapataka et Somkut, in comun’a Ér. –Kávás [Căuaș (în maghiară Érkávás, în germană Kawesch) este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Ady Endre, Căuaș (reședința), Ghenci, Ghilești, Hotoan și Rădulești.]. Voievodul Transilvaniei, căpitanul cetății Várad (Várad este un sat în districtul Szigetvár, județul Baranya, Ungaria) ducele Cristofor Báthory de Somlyó. Din aratatele càrti se vede că stau sub procesu. 2 patrifamilie.

Costa (Koszta) de Csoltu, in comun’a Krasna- Mihajfalva [Mihăieni (în maghiară Krasznamihályfalva) este un sat în comuna Acâș din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. — — — 3 patrifamilie.

Mikle, in comun’a Krasna- Cegea [Krasna (în ucraineană Красна) este o comună în raionul Nadvirna, regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina, formată numai din satul de reședință.]. Arhiducele Austriei, marele prinț al Transilvaniei, Regele apostolic al Ungariei, regele Boemiei, Lombardiei-Veneto, Dalmației, Croației, Slavoniei, Galiției și Lodomiriei, împăratul Ferdinand I al Austriei, Ferdinand al V-lea al Ungariei, președintele Confederației Germane, 1835. Ianuariu 4, 1836. Voievodul Transilvaniei, căpitanul cetății Várad (Várad este un sat în districtul Szigetvár, județul Baranya, Ungaria) ducele Cristofor Báthory de Somlyó, 3 Iuliu 1579. Possessori la Szurduk- Kápolnok. 4 patrifamilie.

Baráty, in comun’a Socatiu [Săcășeni (în maghiară: Érszakácsi) este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Chegea și Săcășeni (reședința). Săcășeni, colocvial Socaciu, în maghiară Érszakácsi, este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Ducele de Teschen, arhiducele de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), regele Croației și Slavoniei,  regele Ungariei, regele Bohemiei, împăratul Sfântului Imperiu Roman, Ferdinand al III-lea de Habsburg, al Sfântului Imperiu Roman. 1650, 6 Aprile.       — — 4 patrifamilie.

Moldován, in comun’a Socaciu [Săcășeni (în maghiară: Érszakácsi) este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Chegea și Săcășeni (reședința). Săcășeni, colocvial Socaciu, în maghiară Érszakácsi, este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 3 Mai 1663

Rákotzy, in comun’a Socaciu [Săcășeni (în maghiară: Érszakácsi) este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Chegea și Săcășeni (reședința). Săcășeni, colocvial Socaciu, în maghiară Érszakácsi, este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Margravul Moraviei, al Sfântului Imperiu Roman, de Burgau, de Lusația Superioară și Inferioară, de Pont-à-Mousson, de Nomena, contele de Namur, de Provence, de Blâmont, de Zutphen, de Saarwerden, de Salm, de Falkenstein, de Habsburg, de Flandra, de Tirol, de Hainaut, de Kyburg, de Gorizia și Gradiszki, ducele de Limburg, de Gelderland, de Württemberg, de Teck, de Silezia Superioară si Inferioară, de Parma, de Placetia, de Guastalla, de Oświęcim, de Calabria, de Zator, de Baru, de Montferrat, de Cieszyn, de Suabie, de Charlesville, de Burgundia, de Lorena, de Stiria, de Carintia de Carniola, de Bucovina, de Brabant, de Luxemburg, de Milano și Mantua, arhiducele de Austria, marele duce al Toscanei, marele duce al Transilvaniei,  regele Ierusalimului, Romanilor, Dalmației, Germaniei, Lodomeriei, Galiţiei, Ungariei, Croației, Slavoniei și al Boemiei, suveran al Țărilor de Jos, prinț de Burgundia și Lorena, împărat romano-german,  Iosif al II –lea de Habsburg-Lorena. — — —    

Lázár de Purkaretz, in comun’a Unimathu (Ujnémeth) [Unimăt este un sat în comuna Acâș din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], — — 3 patrifamilie.

Rákoltza de Rákosfalva, in comun’a Unimathu [Unimăt este un sat în comuna Acâș din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Principele Transilvaniei, regent al Ungariei, Gheorghe Rákóczi al II-lea de Felsővadász, 1651. — — 4 patrifamilie.

Tertzán de Karbunár, in comun’a Unimathu [Unimăt este un sat în comuna Acâș din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Principele Transilvaniei, regent al Ungariei, Gheorghe Rákóczi al II-lea de Felsővadász, 1652. — — 4 patrifamilie.

Tytye de Budfalva (Marm.) in comun’a Unimathu [Unimăt este un sat în comuna Acâș din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Opole și Ratibor, Sigismund Báthory de Somlyai, 1594, — — 6 patrifamilie.

Karaba de Nagy-Buny, in comun’a Unimathu [Unimăt este un sat în comuna Acâș din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1662. — — 2 patrifamilie.

! Papdán alias Tomajaga Nikita de Szaraszó, Marmatia, in comun’a Unimathu. Principele Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1636, Iuliu 3. — Originea se trage din Saraseu din Maramuresiu. 1 patrifamilia.  (vezi Tomajaga Nikita de Szaraszó, Marmatia)

! Tomajaga Nikita de Szaraszó, Marmatia, in comun’a Unimathu [Unimăt este un sat în comuna Acâș din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Principele Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1636, Iuliu 3. — Originea se trage din Saraseu din Maramuresiu. 1 patrifamilia.  (vezi Papdán de Szaraszó, Marmatia)

                                                                                                                           Protop. tract.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu