duminică, 18 septembrie 2022

 Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 13


-13-

9- Districtulu Vissou.

Tomojága, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1590. 5/10. — — 20 patrifamilie.

Simon, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1584. — — 13 patrifamilie.

Timis, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Banul Severinului, voievodul Transilvaniei, regent al Regatului Ungariei, Ioan de Hunedoara [latină Ioannes Corvinus, maghiară Hunyadi János], 1450. — — 11 patrifamilie.

Mán din Sieu, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Vide Sajó [Sajo maghiară Sajó; slovacă Slaná; germană Salza sau Salzbach este un râu cu o lungime de ca. 300 km, care curge prin Slovacia centrală și Ungaria de nord-est. El își are ivorul la sud de Brezno la numai 20 de km de izvorul lui Hnilec, Hernád, Váh (Waag), Hron (Gran) și Ipeľ (Eipel) în munții Metaliferi slovaci (Slovenské rudohorie) care au fost bogați în minereuri curge pe direcția de sud-est, după 100 km primește apele afluenților din regiunea Rimavská Sobota, de aici fiind numit „Slaná”. La Putnok traversează granița ungară unde trece prin regiunea munților de nord Bükk a Ungariei fiind numit Sajó. Traversează localitățile Kazincbarcika și Sajószentpéter din Câmpia Ungarăși trece prin Miskolc după care se unește cu Hérnád (slovak. Hornád) și se varsă în Tisa.]. — 3 patrifamilie.

Váncsa din Váncsesty [Oncești – Váncsfalva - este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.], in comun’a Vissou din susu. [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Vide Vancsest. — 5 patrifamilie.

Komán din Mojszin, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Vide Mojszin [Moisei (în maghiară Majszin) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — 2 patrifamilie.

Kindrics din Jood, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Vide Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. — 2 patrifamilie.

Juszkó din Vissó, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).].Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1584. — 4 patrifamilie.

Hosda din Mojszin, in comuna Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Vide Mojszin [Moisei (în maghiară Majszin) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — 1 patrifamilia.

Hapka din Budesti, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1584. Alba-Iulia. — — 20 patrifamilie.

Grigor din Vissó, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1675. — — 4 patrifamilie.

Grád din Sacsal, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Primul principe al Transilvaniei și al unor părți ale regatului Ungariei, regele Ungariei, duce de Opole și Racibórz, Ioan al II-lea Sigismund Zápolya de Jagiellonia. 1560. — — 16 patrifamilie.

Dáncs din Secielu [Săcel (în maghiară: Izaszacsal) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.], in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Vido Sacsal. — 4 patrifamilie.

Czikále (Szakállos) din Dragomir, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Vide Dragomér [Raionul Vișeu județul Maramureș]. — 3 patrifamilie.

Cziple din Biserica Alba, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Biserica Albă [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.] din Vide. — 20 patrifamilie.

Andrejka din Vissou, in comun’a Vissou din susu [Vișeu de Sus (în germană Oberwischau, în maghiară Felsővisó) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Vișeu de Mijloc și Vișeu de Sus (reședința).]. Primul principe al Transilvaniei și al unor părți ale regatului Ungariei, regele Ungariei, duce de Opole și Racibórz, Ioan al II-lea Sigismund Zápolya de Jagiellonia. 1560. — — 2 patrifamilie.

Csubán din Vissou de Mediulocu, in comun’a Vissou din mediulocu [Vișeu de Mijloc (în maghiară Középlápos) este o localitate componentă a orașului Vișeu de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1677. — 5/10. 35 patrifamilie.

! Simon recte Sima din Visson de mediulocu, in comun’a Vissou din mediulocu [Vișeu de Mijloc (în maghiară Középlápos) este o localitate componentă a orașului Vișeu de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.].Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, Alb’a- Iuli’a 1596; 5/10. 40 patrifamilie. [vezi Sima din Visson de mediulocu]

! Sima din Visson de mediulocu, in comun’a Vissou din mediulocu [Vișeu de Mijloc (în maghiară Középlápos) este o localitate componentă a orașului Vișeu de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.].Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, Alb’a- Iuli’a 1596; 5/10. 40 patrifamilie. [vezi Simon din Visson de mediulocu]

Grád din Visson de mediulocu, in comun’a Vissou din mediulocu [Vișeu de Mijloc (în maghiară Középlápos) este o localitate componentă a orașului Vișeu de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Primul principe al Transilvaniei și al unor părți ale regatului Ungariei, regele Ungariei, duce de Opole și Racibórz, Ioan al II-lea Sigismund Zápolya de Jagiellonia. Alba- Iuli’a 1560. — — 25 patrifamilie.

Juszkó (Zet) din Vissu de mediulocu, in comun’a Vissou din mediulocu [Vișeu de Mijloc (în maghiară Középlápos) este o localitate componentă a orașului Vișeu de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.].Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1684. — 35 patrifamilie.

Marieszk din Visson de mediulocu, in comun’a Vissou din mediulocu [Vișeu de Mijloc (în maghiară Középlápos) este o localitate componentă a orașului Vișeu de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.].Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1591; 7/9 Déva. — 21 patrifamilie.

Bora (Biltu Sima) din Visson de mediulocu, in comun’a Vissou din mediulocu [Vișeu de Mijloc (în maghiară Középlápos) este o localitate componentă a orașului Vișeu de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.].Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1591, Déva 7/6. — 10 patrifamilie.

Láza din Bugyest, in comun’a Vissou din mediulocu [Vișeu de Mijloc (în maghiară Középlápos) este o localitate componentă a orașului Vișeu de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Prințului Casei Jagiello, rege al Boemiei, regele Republicii Cehe, regele Ungariei, Croației și Dalmației, Vladislav al II-lea al Ungariei, 1505. — — 12 patrifamilie.

Nasszo de Vissó din josu, in comun’a Vissou din josu [Vișeu de Jos (în maghiară: Alsóvisó, în germană: Unterwischau) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.].Principele Transilvaniei, regele Ungariei, prinț Romano-German,  ducele de Opole, Gabriel Bethlen de Iktár. 1628. Viola este un cavaler în armură călare pe un cal maro. 68 patrifamilie. Și-a primit nobilețea prin vitejie.   (blazon)

Farkas de Vissó din josu, in comun’a Vissou din josu [Vișeu de Jos (în maghiară: Alsóvisó, în germană: Unterwischau) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.].Principele Transilvaniei, regele Ungariei, prinț Romano-German,  ducele de Opole, Gabriel Bethlen de Iktár. 1628. Viola este un cavaler în armură călare pe un cal maro. 68 patrifamilie. Și-a primit nobilețea prin vitejie.   (blazon)

László de Vissó din josu, in comun’a Vissou din josu [Vișeu de Jos (în maghiară: Alsóvisó, în germană: Unterwischau) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.].Principele Transilvaniei, regele Ungariei, prinț Romano-German,  ducele de Opole, Gabriel Bethlen de Iktár. 1628. Viola este un cavaler în armură călare pe un cal maro. 68 patrifamilie. Și-a primit nobilețea prin vitejie.   (blazon)

Bona din Also-Visó, in comun’a Also-Vissó [Vișeu de Jos (în maghiară: Alsóvisó, în germană: Unterwischau) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.].Ispánul, principele – conte imperial al Transilvaniei - Rhédey Francisc de Kisréde [Ispán este o poziție juridică administrativă maghiară care a fost legată de guvernul provinciilor Regatului Ungariei în Evul Mediu și Epoca Modernă timpurie. El era figura care conducea fiecare “megye ” (provincie sau județ) și răspundea direct regelui. Administratorul județului, care îndeplinea toate funcțiile administrative practice era alispán - sau cunoscut și sub numele de “viceispán”.] .1658. Un șoim stă pe un cedru albastru. Rona [Comuna Rona de Sus, Maramureș; Rona de Jos (în maghiară: Alsóróna, în germană: Unterrohnen) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.]. 32, Bilcz [Bilcza este o localitate poloneză din gmina Morawica , situată în powiat Kielce în Voievodatul Sfintei Cruci.]. 5 patrifamilie.    (blazon)

Bilcz Toma din Also-Visó, in comun’a Also-Vissó [Vișeu de Jos (în maghiară: Alsóvisó, în germană: Unterwischau) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.].Ispánul, principele – conte imperial al Transilvaniei - Rhédey Francisc de Kisréde [Ispán este o poziție juridică administrativă maghiară care a fost legată de guvernul provinciilor Regatului Ungariei în Evul Mediu și Epoca Modernă timpurie. El era figura care conducea fiecare “megye ” (provincie sau județ) și răspundea direct regelui. Administratorul județului, care îndeplinea toate funcțiile administrative practice era alispán - sau cunoscut și sub numele de “viceispán”.] .1658. Un șoim stă pe un cedru albastru. Rona [Comuna Rona de Sus, Maramureș; Rona de Jos (în maghiară: Alsóróna, în germană: Unterrohnen) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.]. 32, Bilcz [Bilcza este o localitate poloneză din gmina Morawica , situată în powiat Kielce în Voievodatul Sfintei Cruci.]. 5 patrifamilie.    (blazon)

Papp din Also- Visó, in comun’a Also-Vissó [Vișeu de Jos (în maghiară: Alsóvisó, în germană: Unterwischau) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 133 patrifamilie.

Páska, in comun’a Also-Vissó [Vișeu de Jos (în maghiară: Alsóvisó, în germană: Unterwischau) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.]. — — — 17 patrifamilie.

Simon, in comun’a Also-Vissó [Vișeu de Jos (în maghiară: Alsóvisó, în germană: Unterwischau) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.]. — 12 patrifamilie.

Tomojága, in comun’a Also-Vissó [Vișeu de Jos (în maghiară: Alsóvisó, în germană: Unterwischau) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.]. Vide Közép- Vissó.  — — 12 patrifamilie.

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu