duminică, 18 septembrie 2022

   Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 19


-19-

Pap de Tirsoltz, comitatulu Satmarului, in comun’a Moisieni [Moișeni (în maghiară Mózesfalu) este un sat în comuna Certeze din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Donati’a e in archivulu comit. Ugocei. — — 1 patrifamilia.

Pap de Sepintia, comitatulu Marmatiei, in comun’a Moisieni Moisieni [Moișeni (în maghiară Mózesfalu) este un sat în comuna Certeze din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Donati’a e in Sepintia. — — 2 patrifamilie.

Berinde de Budesci, comitatulu Marmatiei, in comun’a Negresei [Negrești-Oaș (în maghiară Avasfelsőfalu) este un oraș în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitățile componente Luna, Negrești-Oaș (reședința) și Tur.]. Donati’a e in Budesci. [Budești (în maghiară: Budfalva, în germană: Winzdorf) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Budești (reședința) și Sârbi.]. — — 30 patrifamilie. Pentru servitiile cele fidele.

Csicso de Budesci, comitatulu Marmatiei [Budești (în maghiară: Budfalva, în germană: Winzdorf) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Budești (reședința) și Sârbi.], in comun’a Negresei. Contele de Tirol, arhiduce de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), rege al Germaniei, rege al Ungariei, rege al Boemiei, regele Croației și Slavoniei; împăratul Sfântului Imperiu Roman; Leopold I de Habsburg, 1668. — — 18 patrifamilie. Pentru servitiile cele fidele.

Dragus de Desesci, comitatulu Marmatiei [Desești (în maghiară: Desze) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Desești (reședința), Hărnicești și Mara.], in comun’a Negresci [Negrești-Oaș (în maghiară Avasfelsőfalu) este un oraș în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitățile componente Luna, Negrești-Oaș (reședința) și Tur.]. Prințului Casei Jagiello, rege al Boemiei, regele Republicii Cehe, regele Ungariei, Croației și Dalmației, Vladislav al II-lea al Ungariei, 1508. — — 11 patrifamilie. Servitiile cele fidele.

Pap, in comun’a Negresci [Negrești-Oaș (în maghiară Avasfelsőfalu) este un oraș în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitățile componente Luna, Negrești-Oaș (reședința) și Tur.]. — Contele de Tirol, arhiduce de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), rege al Germaniei, rege al Ungariei, rege al Boemiei, regele Croației și Slavoniei; împăratul Sfântului Imperiu Roman; Leopold I de Habsburg, 1690. 25 patrifamilie. Pentru versaren sângelui in batali’a.

Fabian, in comun’a Negresci [Negrești-Oaș (în maghiară Avasfelsőfalu) este un oraș în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitățile componente Luna, Negrești-Oaș (reședința) și Tur.]. — Ducele de Teschen, arhiducele de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), regele Croației și Slavoniei,  regele Ungariei, regele Bohemiei, împăratul Sfântului Imperiu Roman, Ferdinand al III-lea de Habsburg, al Sfântului Imperiu Roman. 1649. Leu cu gur’a deschisa, cu cód’a ridicata, in piciorulu dinainte are sulitia, éra celu stângu e întinsu spre prada. 22 patrifamilie. Eroismulu in bataie desvoltatu.    (blazon)

Grigor de Japa, comitatulu Marmatiei , in comun’a Negresci [Negrești-Oaș (în maghiară Avasfelsőfalu) este un oraș în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitățile componente Luna, Negrești-Oaș (reședința) și Tur.]. Donati’a e in Jap’a. — — 1 patrifamilia.

Mosolygó de Rátzfejértő, comitatulu Szabolciului, in comun’a Negresci [Negrești-Oaș (în maghiară Avasfelsőfalu) este un oraș în județul Satu Mare, Transilvania, România, format din localitățile componente Luna, Negrești-Oaș (reședința) și Tur.]. Donati’a e in Rátzfejértő. — — 1 patrifamilie.         

Pap de Tirsoltz, comitatulu Satmarului, in comun’a Prilogu [Prilog (maghiară Rózsapallag) este un sat în comuna Orașu Nou din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Donati’a e in archivulu comit. Ugocei. — — 1 patrifamilia.                

Gozse din Vancicesci, comitatulu Marmatiei, in comun’a Prilogu [Prilog (maghiară Rózsapallag) este un sat în comuna Orașu Nou din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Donati’a e in Vancicesci. — — 11 patrifamilie.

Bozse din Sepintia, in comun’a Prilogu [Prilog (maghiară Rózsapallag) este un sat în comuna Orașu Nou din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Donati’a e in Sepinti’a. — — 6 patrifamilie.

Dragus de Desesci, comitatulu Marmatiei, in comun’a Prilogu [Prilog (maghiară Rózsapallag) este un sat în comuna Orașu Nou din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Prințului Casei Jagiello, rege al Boemiei, regele Republicii Cehe, regele Ungariei, Croației și Dalmației, Vladislav al II-lea al Ungariei, 1508. — — 4 patrifamilie. Servitiile cele fidele.

Nistor de Fintzes, in comun’a Prilogu [Prilog (maghiară Rózsapallag) este un sat în comuna Orașu Nou din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Donati’a e in Fintiesiu. — — 5 patrifamilie. Pentru fidelitate.

Tálpot de Álmosd, comit. Bihoriei, in comun’a Prilogu [Prilog (maghiară Rózsapallag) este un sat în comuna Orașu Nou din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. Donati’a e in Álmosd. — — 13 patrifamilie.

Zima de Budesci, comitatulu Marmatiei, in comun’a Prilogu [Prilog (maghiară Rózsapallag) este un sat în comuna Orașu Nou din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. — Voievodul Transilvaniei, căpitanul cetății Várad (Várad este un sat în districtul Szigetvár, județul Baranya, Ungaria) ducele Cristofor Báthory de Somlyó, 1581. 2 patrifamilie. Eroismulu, cu versarea sângelui in batalia.

Bozse de Sepintia [Săpânța (în maghiară Szaplonca) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.], comitatulu Marmatiei, in comun’a Racsi’a [Racșa este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Racșa (reședința) și Racșa-Vii.]. Donati’a e in Sepinti’a [Săpânța (în maghiară Szaplonca) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.]. 10 patrifamilie.

Erdös de Uglya, comit Marmatiei, in comun’a Racsi’a [Racșa este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Racșa (reședința) și Racșa-Vii.]. Donati’a e in Uglea. — — 2 patrifamilie.                    

Pap de Dailova, comit. Marmatiei, in comun’a Racsi’a [Racșa este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Racșa (reședința) și Racșa-Vii.]. Donati’a e in Danilova. — — 3 patrifamilie.  

Bojtor de Asuagi de susu Chioru [Asuaju de Sus (în maghiară: Felsőszivágy) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Asuaju de Jos și Asuaju de Sus (reședința).], in comun’a Tirsoltz. Donati’a e in Asuagi de susu [Asuaju de Sus (în maghiară: Felsőszivágy) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Asuaju de Jos și Asuaju de Sus (reședința).]. — — 2 patrifamilie.    

Anderko de Homorod, comit. Satumarelui, in comun’a Tirsoltz [Târșolț (în maghiară: Tartóc, în germană: Tarschholz) este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Aliceni și Târșolț (reședința).]. Donati’a e in Homorodu. — — 1 patrifamilie.

Fugi de Borlesci, comit. Satumarelui, in comun’a Tirsoltz [Târșolț (în maghiară: Tartóc, în germană: Tarschholz) este o comună în județul Satu Mare, Transilvania, România, formată din satele Aliceni și Târșolț (reședința).]. Donati’a e in Borlesci. — — 2 patrifamilie.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu