sâmbătă, 17 septembrie 2022

 Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 3


                                                                 -3-

Vlád de Apsa, in comun’a Biseric’a alba, [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Împăratul Sfântului Imperiu Roman, Regele Ungariei și al Croației, Regele Boemiei, Regele Romanilor, Sigismund de Luxemburg, 1407. — — 4 patrifamilii.

Dáncs de Fehéregyháza, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Regele Ungariei și Croației, regele Poloniei, Ludovic I de Anjou, domn al “Valachiei Transalpine” numit “cel Mare”,  inoita prin Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1469. — — 2 patrifamilii.

Papp de Kókényesd, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. — — — 3 patrifamilii.

Dánn de Alsó Apsa, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.].  Împăratul Sfântului Imperiu Roman, Regele Ungariei și al Croației, Regele Boemiei, Regele Romanilor, Sigismund de Luxemburg, 1429. — — 1 patrifamilie.

Simán, alias Papp, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. — Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó,  1593, unu preot în ornate bisericesci, cu o carte intr’o màna, in alt’a o cheie de auru, și inaintea lui, militaru calare, în ornatu frumosu. 4 patrifamilie.    (blazon)

! Papp, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. — Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó,  1593, unu preot în ornate bisericesci, cu o carte intr’o màna, in alt’a o cheie de auru, și inaintea lui, militaru calare, în ornatu frumosu. 4 patrifamilie.   [vezi Simán,] (blazon)

Tivadar de Rhona, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1469. — — 1 patrifamilia.

Berende de Hollómező, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.],  — — — 1 patrifamilia. Donati’a au in Budesci, (Budfalva).

Bóródy, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. — — — 1 patrifamilia. Donati’a au in Sirbi, (Sierfalván).

Jura, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. — — — 1 patrifamilia. Donati’a au in Giulesei, (Gyulafalva).

Hózó de Apsa, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1469. — — 2 patrifamilie.

Sztán de Szaploncza, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina..   Regele Ungariei și Croației, regele Poloniei, Ludovic I de Anjou, domn al “Valachiei Transalpine” numit “cel Mare”, 1365. — — 1 patrifamilia.

Kindrics de Budfalva, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. — — — 1 patrifamilia. Donati’a la Budgiesciu Budfalva.

Bota, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. — — — 11 patrifamilie. Donati’a au in Transilvani’a.

Nyegre de Szlatina, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. — — 12 patrifamilie.

Dánn de Also Apsa, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. Împăratul Sfântului Imperiu Roman, Regele Ungariei și al Croației, Regele Boemiei, Regele Romanilor, Sigismund de Luxemburg, 1429. — — 3 patrifamilie.

Popsa de Fejéregyháza, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1593. — — 1 patrifamilia.

Vlád, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. — — — 3 patrifamilie.       

Marina de Kricsfalva, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1591. — — 7 patrifamilie.  

Hózó, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. — — — 2 patrifamilie.

Cziple de Fehérfalva et Bártfalva, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. — — — 5 patrifamilie.  

Kindrics, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. — — — 5 patrifamilie. Vedi in Budgyesci.

Dáncs, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. — — — 1 patrifamilia.

Páska, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. — — — 1 patrifamilia. Vedi Nanesci.

Simán alias Pap, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. Principele Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1646. Unu preotu in vestminte bisericesci, intr’o mâna carte, in alt’a cheie de auru tienèndu, inaintea lui unu militaru calare. 1 patrifamilia.    (blazon)

! Pap, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. Principele Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1646. Unu preotu in vestminte bisericesci, intr’o mâna carte, in alt’a cheie de auru tienèndu, inaintea lui unu militaru calare. 1 patrifamilia.    [vezi Simán] (blazon)

Popsa de Fejéregyháza, in comun’a Kózép -Apsa, Apsi’a de midiulocu [Apșa de Mijloc (în ucraineană Середнє Водяне (Seredne Vodiane), în maghiară Kösépapsa) este o localitate din Ucraina din dreapta Tisei, în Maramureșul Istoric. Localitatea este atestată documentar din anul 1406. Populația este preponderent românească.]. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1593. — — 25 patrifamilie.

Vlád de Apsa, in comun’a Kózép -Apsa, Apsi’a de midiulocu [Apșa de Mijloc (în ucraineană Середнє Водяне (Seredne Vodiane), în maghiară Kösépapsa) este o localitate din Ucraina din dreapta Tisei, în Maramureșul Istoric. Localitatea este atestată documentar din anul 1406. Populația este preponderent românească.]. Împăratul Sfântului Imperiu Roman, Regele Ungariei și al Croației, Regele Boemiei, Regele Romanilor, Sigismund de Luxemburg, 1407. — — 29 patrifamilie.        

Marina de Kricsfalva, in comun’a Kózép -Apsa, Apsi’a de midiulocu [Apșa de Mijloc (în ucraineană Середнє Водяне (Seredne Vodiane), în maghiară Kösépapsa) este o localitate din Ucraina din dreapta Tisei, în Maramureșul Istoric. Localitatea este atestată documentar din anul 1406. Populația este preponderent românească.]. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1591. — — 34 patrifamilie.

Simán alias Pap, in comun’a Kózép -Apsa, Apsi’a de midiulocu [Apșa de Mijloc (în ucraineană Середнє Водяне (Seredne Vodiane), în maghiară Kösépapsa) este o localitate din Ucraina din dreapta Tisei, în Maramureșul Istoric. Localitatea este atestată documentar din anul 1406. Populația este preponderent românească.]. — Principele Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1646. Asemenea cu insigniele familiei Simán. 86 patrifamilie.

! Pap, in comun’a Kózép -Apsa, Apsi’a de midiulocu [Apșa de Mijloc (în ucraineană Середнє Водяне (Seredne Vodiane), în maghiară Kösépapsa) este o localitate din Ucraina din dreapta Tisei, în Maramureșul Istoric. Localitatea este atestată documentar din anul 1406. Populația este preponderent românească.]. — Principele Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1646. Asemenea cu insigniele familiei Simán. 86 patrifamilie. [vezi Simán]

Pap alias Popilyán, in comun’a Kózép –Apsa [Apșa de Mijloc (în ucraineană Середнє Водяне, Serednie Vodeane) este o comună în raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina, formată din satele Apșa de Mijloc (reședința) și Dobric.], Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud] 1683. Unu husaru cu calu negru in càmpu verde inarmatu, cu braci rosii, coturne galbini, mant’a de lupu, si sabi’a scósa a’mâna. 41 patrifamilie.    [vezi Simán alias Pap] (blazon)

! Popilyán, in comun’a Kózép –Apsa [Apșa de Sus (în ucraineană Верхнє Водяне, transliterat: Verhnie Vodeane) este o comună în raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina, formată din satele Apșa de Sus (reședința) și Strâmba.], Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud] 1683. Unu husaru cu calu negru in càmpu verde inarmatu, cu braci rosii, coturne galbini, mant’a de lupu, si sabi’a scósa a’mâna. 41 patrifamilie.    [vezi Pap] (blazon)

Mihály de Apsa, in comun’a Apsi’a de midiulocu [Apșa de Mijloc (în ucraineană Середнє Водяне (Seredne Vodiane), în maghiară Kösépapsa) este o localitate din Ucraina din dreapta Tisei, în Maramureșul Istoric.]. Împăratul Sfântului Imperiu Roman, Regele Ungariei și al Croației, Regele Boemiei, Regele Romanilor, Sigismund de Luxemburg,  si margraful, rege al Ungariei și al Croației, rege al Boemiei, rege al Romanilor, duce de Austria, Albert al II-lea de Habsburg, inoite prin. — — 68 patrifamilie.   

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu