duminică, 18 septembrie 2022

 Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 16


-16-

13. Districtulu Szigetu — Slatin’a.

Nyegre de Szlatina, in comun’a Slatin’a in Maramuresiu [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.]. N’au la mâna donatiunea, fara scrisori din Lelesz, din cari dovedesce cà Negrenii au capatatu deodata cu famili’a Stan donatiunea, séu cum-cà Stan-Negre e una aceeasi familie. — — In Slatin’a sunt 16 patrifamilie.

Cziple de Bartfalu, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] In Maramuresiu. Se voru sci cele de lipsa din Berbesci unde e vatra Czipleniloru, sau din Feresci si Biseric’a –Alba, unde au Cziplenu donatiunea. In Slatin’a sunt din Czipleni 5 patrifamilie, si-au capatatu donatiunea in a. 1591 dela principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó,

Kindris de Jood, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] In Maramuresiu. Vatr’a Kindrisieniloru e in Joodu. Cele de lipsa se voru sci de acolo. — — In Slatin’a sunt dintre Kindrisieni 6 patrifamilie.

Botha de Csernafalva in Kővár, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] In Maramuresiu. Principele Transilvaniei și suzeran al Țării Românești, cardinalul Andrei Báthory, 1599. Se voru sci din Cernesci — 10 patrifamilie. Au venitu din Cernesci [Cernești (în maghiară: Csernefalva, în germană: Zerndorf) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Brebeni, Cernești (reședința), Ciocotiș, Fânațe, Izvoarele, Măgureni și Trestia.].

Márina de K.-Apsa, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] In Maramuresiu. Se voru sci din Apsi’a. — — 7 patrifamilie.

Simán de K. -Apsa, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] In Maramuresiu.  Se voru sci din Apsi’a. — — 2 patrifamilie.

Leurgyán de Leordina, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] In Maramuresiu.  Se voru sci din Leurdin’a. — — 1 patrifamilia.

Dán de K. -Apsa, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] In Maramuresiu. Se voru sci din Apsi’a de midiulocu. — — 4 patrifamilie.

Vlád de A. -Apsa, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] In Maramuresiu. Se voru sci din Apsi’a de josu. — — 3 patrifamilie.

Tivadar de Alsó -Rona, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] In Maramuresiu. Se voru sci din Ron’a de josu. — — 1 patrifamilia.

Huzo de K -Apsa, in comun’a Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] In Maramuresiu.  Se voru sci din Apsi’a de midiulocu. — — 2 patrifamilie.

         Insemnatu in Slatin’a 2/7 1802 prin                                            Michailu Pavelu,

                                                                                                                   parochu si vicariu.

14. Comun’a Biseric’a -Alba.

Cziple de Fejérfalva, in comun’a Biseric’a –Alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Contele de Barcelona. ducele de Parma și Piacenza, duce de Teschen, duce de Burgundia, duce de Luxemburg, ducele de Brabant,  ducele de Milano, arhiducele de Austria, prințul moștenitor al Austriei,  rege al Germaniei, regele Republicii Cehe, rege al Ungariei și Croației, rege și elector al Boemiei, rege al Siciliei, rege al Sardiniei, rege al Aragonului, regele Valenciei, regele Majorcăi, regele Corsicii, regele Spaniei și Indiilor, rege al Sardiniei, rege al Napoli, hertog von Brabant, Carol al VI-lea de Habsburg, împărat al Sfântului Imperiu Roman, 1718. — — 12 patrifamilie

Nán de Rona, in comun’a Biseric’a –Alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Contele de Barcelona. ducele de Parma și Piacenza, duce de Teschen, duce de Burgundia, duce de Luxemburg, ducele de Brabant,  ducele de Milano, arhiducele de Austria, prințul moștenitor al Austriei,  rege al Germaniei, regele Republicii Cehe, rege al Ungariei și Croației, rege și elector al Boemiei, rege al Siciliei, rege al Sardiniei, rege al Aragonului, regele Valenciei, regele Majorcăi, regele Corsicii, regele Spaniei și Indiilor, rege al Sardiniei, rege al Napoli, hertog von Brabant, Carol al VI-lea de Habsburg, împărat al Sfântului Imperiu Roman, 1718. — — 3 patrifamilie. Antecesorii acestora s’au luptatu la Borsa in contra Tatariloru.

Vlád de Seliste, in comun’a Biseric’a –Alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Împărăteasa consoartă a Sfântului Imperiu Roman Maria Terezia a Austriei de Habsburg, contesă de Flandra, Hainaut și Namur, ducesă consortă de Lorraina și Bar, ducesă de Milano, Parma, Plasencia, Limburg, Lothier, Luxembourg; regina Ungariei, Slavoniei, Croației și Boemiei, regina Lodomeriei și Galiției ducesă de Hertog van Brabant, suverană a Țărilor de Jos; 1753. — — 4 patrifamilie.

Kőkényesdy Pop de eadem, in comun’a Biseric’a –Alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Contele de Barcelona. ducele de Parma și Piacenza, duce de Teschen, duce de Burgundia, duce de Luxemburg, ducele de Brabant,  ducele de Milano, arhiducele de Austria, prințul moștenitor al Austriei,  rege al Germaniei, regele Republicii Cehe, rege al Ungariei și Croației, rege și elector al Boemiei, rege al Siciliei, rege al Sardiniei, rege al Aragonului, regele Valenciei, regele Majorcăi, regele Corsicii, regele Spaniei și Indiilor, rege al Sardiniei, rege al Napoli, hertog von Brabant, Carol al VI-lea de Habsburg, împărat al Sfântului Imperiu Roman, 1719. — — 3 patrifamilie. Antecesorii in opid. Dorog, Capitani la Armalisti hajdonicali.

Moys de Apsia, in comun’a Biseric’a –Alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Împărăteasa consoartă a Sfântului Imperiu Roman Maria Terezia a Austriei de Habsburg, contesă de Flandra, Hainaut și Namur, ducesă consortă de Lorraina și Bar, ducesă de Milano, Parma, Plasencia, Limburg, Lothier, Luxembourg; regina Ungariei, Slavoniei, Croației și Boemiei, regina Lodomeriei și Galiției ducesă de Hertog van Brabant, suverană a Țărilor de Jos;  — — 14 patrifamilie.     

Mihály de Apsia, in comun’a Biseric’a –Alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Împărăteasa consoartă a Sfântului Imperiu Roman Maria Terezia a Austriei de Habsburg, contesă de Flandra, Hainaut și Namur, ducesă consortă de Lorraina și Bar, ducesă de Milano, Parma, Plasencia, Limburg, Lothier, Luxembourg; regina Ungariei, Slavoniei, Croației și Boemiei, regina Lodomeriei și Galiției ducesă de Hertog van Brabant, suverană a Țărilor de Jos; — — 2 patrifamilie.        

Popse de Fejéregyháza, in comun’a Biseric’a –Alba  [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Contele de Barcelona. ducele de Parma și Piacenza, duce de Teschen, duce de Burgundia, duce de Luxemburg, ducele de Brabant,  ducele de Milano, arhiducele de Austria, prințul moștenitor al Austriei,  rege al Germaniei, regele Republicii Cehe, rege al Ungariei și Croației, rege și elector al Boemiei, rege al Siciliei, rege al Sardiniei, rege al Aragonului, regele Valenciei, regele Majorcăi, regele Corsicii, regele Spaniei și Indiilor, rege al Sardiniei, rege al Napoli, hertog von Brabant, Carol al VI-lea de Habsburg, împărat al Sfântului Imperiu Roman,. — — 10 patrifamilie.

Bokocs de Uglea, in comun’a Biseric’a –Alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Contele de Barcelona. ducele de Parma și Piacenza, duce de Teschen, duce de Burgundia, duce de Luxemburg, ducele de Brabant,  ducele de Milano, arhiducele de Austria, prințul moștenitor al Austriei,  rege al Germaniei, regele Republicii Cehe, rege al Ungariei și Croației, rege și elector al Boemiei, rege al Siciliei, rege al Sardiniei, rege al Aragonului, regele Valenciei, regele Majorcăi, regele Corsicii, regele Spaniei și Indiilor, rege al Sardiniei, rege al Napoli, hertog von Brabant, Carol al VI-lea de Habsburg, împărat al Sfântului Imperiu Roman. — — 5 patrifamilie.

Simán de Apsia, in comun’a Biseric’a –Alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Împărăteasa consoartă a Sfântului Imperiu Roman Maria Terezia a Austriei de Habsburg, contesă de Flandra, Hainaut și Namur, ducesă consortă de Lorraina și Bar, ducesă de Milano, Parma, Plasencia, Limburg, Lothier, Luxembourg; regina Ungariei, Slavoniei, Croației și Boemiei, regina Lodomeriei și Galiției ducesă de Hertog van Brabant, suverană a Țărilor de Jos; — — 2 patrifamilie.

Estradatu, in Biseric’a -Alba in 5 Iuliu 1862.                         Michail Kökényesdy,  

                                                                                                        preotu localu.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu