duminică, 18 septembrie 2022

 Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 32


-32-

V. Comitatulu Salagiu (Szolnok megye.)

1. Districtulu Basesci.

Pap de Ilyésfalva [Ilieni (în maghiară Illyefalva, în germană Ilgendorf) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Covasna, Transilvania, România. Se află în partea de sud-vest a județului, în Depresiunea Sfântu Gheorghe.], in comun’a Basesci (Ilyésfalva) [Iliašovce în maghiară Illésfalva, este o comună slovacă, aflată în districtul Spišská Nová Ves din regiunea Košice.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1678. — — 80 patrifamilie. Din acésta familia au escelatu multi barbati in statulu bisericescu, civilu, si militariu cu serie neîntrerupta pâna in diu’a de astadi.

Pap de Ilyésfalva [Ilieni (în maghiară Illyefalva, în germană Ilgendorf) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Covasna, Transilvania, România. Se află în partea de sud-vest a județului, în Depresiunea Sfântu Gheorghe.], in comun’a Varti’a de josu. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1678. — — 25 patrifamilie.

Bánkos de Szélszeg [Sălsig (în maghiară: Szélszeg) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.], in comun’a Selaigu. — Contele de Tirol, arhiduce de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), rege al Germaniei, rege al Ungariei, rege al Boemiei, regele Croației și Slavoniei; împăratul Sfântului Imperiu Roman; Leopold I de Habsburg. Scutu militariu de colóre vènata cu omu calare. 6 patrifamilie. Armalele s’au dobânditu pentru servitiulu credinciosu din armat’a regésca  (blazon)

Bánkos de Szélszeg, in comun’a Urminisiu [Urmeniș este un sat în comuna Băița de sub Codru din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — — — 34 patrifamilie.

Bánkos de Szélszeg, in comun’a Asuagiulu de josu [Asuaju de Jos este un sat în comuna Asuaju de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — — — 24 patrifamilie.

Bojtor de Veresmart, in comun’a Asuagiulu de susu [Asuaju de Sus (în maghiară: Felsőszivágy) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Asuaju de Jos și Asuaju de Sus (reședința).]. — Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1662. Mâna de omu cu sabia tienêndu unu capu de omu. 15 patrifamilie. Sclopetari [pușcași].    (blazon)

Pap de N. Nyres, in comun’a Asuagiulu de susu [Asuaju de Sus (în maghiară: Felsőszivágy) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Asuaju de Jos și Asuaju de Sus (reședința).]. — Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud]. — 3 patrifamilie. Sclopetari [pușcași].

Kiss de Várallya [Váralja este un sat în județul Tolna, raionul Bonyhád. Formarea numelui actual al satului datează din secolul XIII. secolul: Varelly, Varalla, Várallya, Váralja. Prima înregistrare scrisă a satului datează din 1270, IV. Scrisoarea de donație a lui László o menționează ca “Vila Varelly ” printre mai multe localități din județul Tolna.], in comun’a Varti’a de josu. — Voievodul Transilvaniei, căpitanul cetății Várad (Várad este un sat în districtul Szigetvár, județul Baranya, Ungaria) ducele Cristofor Báthory de Somlyó, 1578. — 2 patrifamilie.

Záh de Lemény, in comun’a Selsigu [Sălsig (în maghiară: Szélszeg) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume.]. — Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1610. — 20 patrifamilie.

Sándor de Bártfalva, in comun’a Asuagiulu de susu [Asuaju de Sus (în maghiară: Felsőszivágy) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Asuaju de Jos și Asuaju de Sus (reședința).]. Principele elector de Brandenburg, regele Ungariei și Croației, regele Boemiei, regele Germaniei, împăratul romano –german, Sigismund de Luxemburg, 1405. — — 35 patrifamilie.

Ioachim de Butyásza, in comun’a Asuagiulu de susu [Asuaju de Sus (în maghiară: Felsőszivágy) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Asuaju de Jos și Asuaju de Sus (reședința).]. — Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1681. — 40 patrifamilie.

Moga, in comun’a Asuagiulu de josu [Asuaju de Jos este un sat în comuna Asuaju de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Ducele de Austria, regele: Boemiei, Republicii Cehe, Ungariei și Croației, Ladislau al V-lea de Habsburg și de Luxemburg, 1456. — 15 patrifamilie.

Vajda de Soosmező, in comun’a Urminisiu [Urmeniș este un sat în comuna Băița de sub Codru din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1600. — — 3 patrifamilie.

Kuk de Kupsafalva, in comuna Urminisiu [Urmeniș este un sat în comuna Băița de sub Codru din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Contele de Tirol, arhiduce de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), rege al Germaniei, rege al Ungariei, rege al Boemiei, regele Croației și Slavoniei; împăratul Sfântului Imperiu Roman; Leopold I de Habsburg. 1700. Ursu negru stându in doue picióre. 6 patrifamilie.    (blazon)

Drágomir de Drágomirfalva, in comun’a Urminisiu [Urmeniș este un sat în comuna Băița de sub Codru din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Principele Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1631. — — 25 patrifamilie.

Petrik de Brebb, in comun’a Urminisiu [Urmeniș este un sat în comuna Băița de sub Codru din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1688. — 8 patrifamilie.

Stef de Somkutpatak, in comun’a Urminisiu [Urmeniș este un sat în comuna Băița de sub Codru din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1691. — — 1 patrifamilia.

Stef de Somkutpatak, in comun’a Argihatu [Ariniș (în maghiară: Égerhát, în germană: Erlrück) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Ariniș (reședința), Rodina și Tămășești.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1691. — — 4 patrifamilie.

Vasvári [Vasvár este un oraș în Ungaria, situat în județul Vas], in comun’a Varti’a de josu — Infantul Boemiei și al Spaniei, duce de Burgundia, împăratul Ferdinand I de Habsburg, al Sfântului Imperiu Roman, rege romano-german, rege al Bohemiei , Ungariei, Croației și Slavoniei, arhiduce de Austria. 1563. — 17 patrifamilie.

Farkas de Kőod, in comun’a Basesci [Băsești (în maghiară: Szilágyillésfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Băsești (reședința), Odești, Săliște și Stremț.]. — Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1679. — 3 patrifamilie.

Márinka de Budfava [Budești (în maghiară: Budfalva, în germană: Winzdorf) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Budești (reședința) și Sârbi.], in comun’a Seliste. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Opole și Ratibor, Sigismund Báthory de Somlyai, 1598 introductoria. — — 5 patrifamilie.

Katona de Magosfalva [Mogoșești-Siret (în trecut, Mogoșești, în maghiară Magosfalva) este o comună în județul Iași, Moldova, România, formată din satele Mogoșești-Siret (reședința), Muncelu de Sus și Tudor Vladimirescu.], in comun’a Selisce. — Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1669. — 7 patrifamilie.

Bab de Kápolnok- Monostor, in comun’a Asuagiulu de josu [Asuaju de Jos este un sat în comuna Asuaju de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Atestatu de comitatu. — 3 patrifamilie.

Nemes, in comun’a Asuagiulu de josu [Asuaju de Jos este un sat în comuna Asuaju de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — — — 4 patrifamilie.

Gitz, in comun’a Asuagiulu de josu [Asuaju de Jos este un sat în comuna Asuaju de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Atestatu de comitatu. — 16 patrifamilie.

Hosszu, in comun’a Asuagiulu de josu [Asuaju de Jos este un sat în comuna Asuaju de Sus din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Atestatu de comitatu. — 5 patrifamilie.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu