sâmbătă, 8 octombrie 2022

 Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 38

-38-

                                                      10. Districtulu Periceiului.

Pap de Badacson, in comun’a Badacinu [Bădăcin (Szilágybadacsony în maghiară) este un sat în comuna Pericei din județul Sălaj, Transilvania, România. Localitatea este atestată documentar din anul 1213.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1684, Aprilie 6. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1684, Septemvrie 5. — 24 patrifamlie. S’a capatatu nobilitatea pentru vêrtutca in aperarea patriei si alipirea càtra Tronu.

Maniu (Mány) de Badacson, in comun’a Badacinu [Bădăcin (Szilágybadacsony în maghiară) este un sat în comuna Pericei din județul Sălaj, Transilvania, România. Localitatea este atestată documentar din anul 1213.]. Contele de Tirol, arhiduce de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), rege al Germaniei, rege al Ungariei, rege al Boemiei, regele Croației și Slavoniei; împăratul Sfântului Imperiu Roman; Leopold I de Habsburg, 1699, Dec 7. Contele de Tirol, arhiduce de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), rege al Germaniei, rege al Ungariei, rege al Boemiei, regele Croației și Slavoniei; împăratul Sfântului Imperiu Roman; Leopold I de Habsburg  1700, Martie 15. Pe scutu se vede o mâna cu sabia. 28 patrifamilie. S’a capatatu nobilitalea pentru vêrtutea in aperarea patriei si alipirea càtra Tronu.    (blazon) 

Csocsán de Várallya, in comun’a Badacinu [Bădăcin (Szilágybadacsony în maghiară) este un sat în comuna Pericei din județul Sălaj, Transilvania, România. Localitatea este atestată documentar din anul 1213.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1663. Nov. 16. - 19 patrifamilie. S’a capatatu nobilitatea pentru vêrtutea in aperarea patriei si alipirea càtra Tronu.

Aciu (Ács), in comun’a Vársolcz [Vârșolț este o comună în județul Sălaj, Transilvania, România, formată din satele Recea, Recea Mică și Vârșolț (reședința).]. Principele Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1658, Aug. 7. — 6 patrifamilie. S’a capatatu nobilitatea pentru vêtutea in aperarea patriei si alipirea càtra Tronu.

Semnatu Győrtelek, 3 Iulie 1862.

                                                                                                         Ioanu Lobontiu,

                                                                                                                protopopu Periceiului.

VI. Comitatulu Bihár.

1. Comun’a Oradia-Mare.

Ambrus, in comun’a Magno –Varadinu [Făget (în maghiară Facsád, în germană Fatschet) este un oraș în județul Timiș, Banat, România, format din localitatea componentă Făget (reședința), și din satele Bătești, Begheiu Mic, Bichigi, Brănești, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupânești, Povârgina și Temerești.]. Armalistu. Principele Transilvaniei, regent al Ungariei, Gheorghe Rákóczi al II-lea de Felsővadász, 1648. Insignie nobilitare: Leu ridicatu cu piciórele dinainte in susu tiene intr’unulu sabia, intr’altulu dihoru. 7 patrifamilie.    (blazon) 

Király Dároczi Poynár, in comun’a Magno –Varadinu [Făget (în maghiară Facsád, în germană Fatschet) este un oraș în județul Timiș, Banat, România, format din localitatea componentă Făget (reședința), și din satele Bătești, Begheiu Mic, Bichigi, Brănești, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupânești, Povârgina și Temerești.]. Armalistu. Margravul de Moravia, Ducele de Teschen, de Burgundia, de Brabant, de Stiria, de Carintia, de Carniola, de Luxemburg, de Silezia, arhiducele de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), regele Croației, Slavoniei,  Ungariei, Boemiei, împăratul Sfântului Imperiu Roman, Ferdinand al III-lea de Habsburg, al Sfântului Imperiu Roman, 1655. Calaretiu cu sabia in mâna in verfulu sabiei, capu de turcu. 2 patrifamilie.    (blazon) 

Koszta de Belényes, in comun’a Magno -Varadinu [Făget (în maghiară Facsád, în germană Fatschet) este un oraș în județul Timiș, Banat, România, format din localitatea componentă Făget (reședința), și din satele Bătești, Begheiu Mic, Bichigi, Brănești, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupânești, Povârgina și Temerești.]. Armalistu. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1670. O mâna cu sabie, din care curge sânge. 1 patrifamilia.    (blazon) 

Driva de Hidas, in comun’a Magno –Varadinu [Făget (în maghiară Facsád, în germană Fatschet) este un oraș în județul Timiș, Banat, România, format din localitatea componentă Făget (reședința), și din satele Bătești, Begheiu Mic, Bichigi, Brănești, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupânești, Povârgina și Temerești.]. Armalistu. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1668. Mâna cu sabia. 1 patrifamilia.    (blazon) 

Tövissi Fáur, in comun’a Magno -Varadinu [Făget (în maghiară Facsád, în germană Fatschet) este un oraș în județul Timiș, Banat, România, format din localitatea componentă Făget (reședința), și din satele Bătești, Begheiu Mic, Bichigi, Brănești, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupânești, Povârgina și Temerești.]. Armalistu. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1665 Junius 30-án. Oroszlan karddal [Leu cu sabie.]. 1 patrifamilia.     (blazon) 

Rátz Zomborly, in comun’a Magno-Varadinu [Făget (în maghiară Facsád, în germană Fatschet) este un oraș în județul Timiș, Banat, România, format din localitatea componentă Făget (reședința), și din satele Bătești, Begheiu Mic, Bichigi, Brănești, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupânești, Povârgina și Temerești.]. Armalistu. Principele Transilvaniei, Margravul de Moravia, contele de Tirol, ducele de Luxemburg, de Silezia, de Burgundia, de Brabant de Teschen, arhiduce de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), rege al Germaniei, rege al Ungariei, al Boemiei, al Republicii Cehe, al Croației și Slavoniei; împăratul Sfântului Imperiu Roman; Leopold I de Habsburg, 1686. Unu omu cu sabia in mâna in vêrfulu ei capu de tauru, apoi mâna singura cu sabia. 1     patrifamilia.    (blazon) 

Drágos de Toplicza, in comun’a Magno- Varadinu [Făget (în maghiară Facsád, în germană Fatschet) este un oraș în județul Timiș, Banat, România, format din localitatea componentă Făget (reședința), și din satele Bătești, Begheiu Mic, Bichigi, Brănești, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupânești, Povârgina și Temerești.]. Armalistu. Capulu familiei acesteia Dragos, e frate dulce cu celu ce l’au omorâtu la Abrudu in 1848, si càrtile donate s’au perdutu atunci. Mâna cu sabia. 1 patrifamilia. Vestit’a familie Dragos din care au esitu Prinţii stiuti de renume mare din Moldavi’a.

Mag, in comun’a Magno –Varadinu [Făget (în maghiară Facsád, în germană Fatschet) este un oraș în județul Timiș, Banat, România, format din localitatea componentă Făget (reședința), și din satele Bătești, Begheiu Mic, Bichigi, Brănești, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupânești, Povârgina și Temerești.]. — — — — 

Püspöki, in comun’a Magno –Varadinu [Făget (în maghiară Facsád, în germană Fatschet) este un oraș în județul Timiș, Banat, România, format din localitatea componentă Făget (reședința), și din satele Bătești, Begheiu Mic, Bichigi, Brănești, Bunea Mare, Bunea Mică, Colonia Mică, Jupânești, Povârgina și Temerești.]. — Principele Transilvaniei, ducele de Burgundia, de Milano, de Brabant, de Limburg și Luxemburg, marele duce de Luxemburg, de Steyer, de Carniola, de Carintia, al Toscanei, arhiducele de Austria, rege al Germaniei, Slavoniei, Galiției, Lodomeriei, Croației, Ungariei și al Boemiei, suveran al Țărilor de Jos, împăratul roman german, Leopold al II-lea al Sfântului Imperiu Roman, de Habsburg -Lorena, 1791. — 1 patrifamilia.

                                                                                                                    Protop. tract.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu