duminică, 18 septembrie 2022

 Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 33


-33-

Rednik, in comun’a Lileiu [Lelei este un sat în comuna Hodod din județul Satu Mare, Transilvania, România.]. — Atestatu de comitatu. — 3 patrifamilie.

Bratán de Kovás, in comun’a Selisce [Săliștea de Sus (în maghiară Felsőszelistye, în germană Oberselischte) este un oraș în județul Maramureș, Transilvania, România. Localitatea a fost declarată oraș prin Legea nr. 83/2004, împreună cu alte trei localități din județul Maramureș: Tăuții-Măgherăuș, Șomcuta Mare și Ulmeni.]. —  Capuchehaia, banul Lugojului și Caransebeșului, membru in locotenența princiară, guvernator al Transilvaniei, ban al Banatului de Lugoj –Caransebeș, principele Transilvaniei, Acațiu Barcsay de Nagybarcsai, 1659. — 3 patrifamilie.

Semnatu, 4 Iuliu 1862.                                                                   Georgiu Popu,

                                                                                                A. – Diaconulu Basesciloru.

2. Districtulu Nagy-Szeg.

Romocsa de Romocsafalva, in comun’a Benefalva [Benefalva ( până în 1899 Benicz , în slovacă Benice ) este un sat din Slovacia, în districtul Zsolna Benice, aflată în districtul Martin din regiunea Žilina. Localitatea se află la altitudinea de 426 m deasupra n. m. Se învecinează cu comuna Príbovce.]. Contele de Barcelona. ducele de Parma și Piacenza, duce de Teschen, duce de Burgundia, duce de Luxemburg, ducele de Brabant,  ducele de Milano, arhiducele de Austria, prințul moștenitor al Austriei,  rege al Germaniei, regele Republicii Cehe, rege al Ungariei și Croației, rege și elector al Boemiei, rege al Siciliei, rege al Sardiniei, rege al Aragonului, regele Valenciei, regele Majorcăi, regele Corsicii, regele Spaniei și Indiilor, rege al Sardiniei, rege al Napoli, hertog von Brabant, Carol al VI-lea de Habsburg, împărat al Sfântului Imperiu Roman, 24 Iuniu 1733. — — 14 patrifamilie. —

Mericsa de Benefalva, in comun’a Benefalva [Benefalva ( până în 1899 Benicz , în slovacă Benice ) este un sat din Slovacia, în districtul Zsolna Benice, aflată în districtul Martin din regiunea Žilina. Localitatea se află la altitudinea de 426 m deasupra n. m. Se învecinează cu comuna Príbovce.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 16 Februar 1604. — — 17 patrifamilie. —

Rácz de Boros -Jenő, in comun’a Benefalva [Benefalva ( până în 1899 Benicz , în slovacă Benice ) este un sat din Slovacia, în districtul Zsolna Benice, aflată în districtul Martin din regiunea Žilina. Localitatea se află la altitudinea de 426 m deasupra n. m. Se învecinează cu comuna Príbovce.]. Margravului de: Moravia, Lusația Superioară și Inferioară, Istria; ducelui de: Lorena, Brabant, Burgundia, Milano și Mantua, Veneția, Limburg, Carniola, Carintia, Salzburg, Wurzburg, Franconia, Stiria, Steyer duce de Sandomir, Masovia, Lublin, Silezia Superioară și Inferioară, Auschwitz, Zator, Teschen, Friuli și Luxemburg, arhiducele domnitor al Austriei, marele duce de Cracovia al Toscanei, al Transilvaniei, suveran al Țărilor de Jos, rege al Ierusalimului, Ungariei, Boemiei, Lombardiei, Veneției, Croației, Slavoniei, Dalmației, Galiției și Lodomeriei, regele Iliriei, împărat al Sfântului Imperiu Roman, împărat al Austriei, domnul Țărilor Voliniei, Podlacheinului, Berzeszului, Triestei, Freudenthalului, Eulenburgului și al Vindic Mark,  președinte al Confederației Germane, Francisc I de Habsburg-Lorena. 3 Aprile 1801. — — 12 patrifamilie.

Mecs de Benefalva, in comun’a Benefalva [Benefalva ( până în 1899 Benicz , în slovacă Benice ) este un sat din Slovacia, în districtul Zsolna Benice, aflată în districtul Martin din regiunea Žilina. Localitatea se află la altitudinea de 426 m deasupra n. m. Se învecinează cu comuna Príbovce.]. Margravului de: Moravia, Lusația Superioară și Inferioară, Istria; ducelui de: Lorena, Brabant, Burgundia, Milano și Mantua, Veneția, Limburg, Carniola, Carintia, Salzburg, Wurzburg, Franconia, Stiria, Steyer duce de Sandomir, Masovia, Lublin, Silezia Superioară și Inferioară, Auschwitz, Zator, Teschen, Friuli și Luxemburg, arhiducele domnitor al Austriei, marele duce de Cracovia al Toscanei, al Transilvaniei, suveran al Țărilor de Jos, rege al Ierusalimului, Ungariei, Boemiei, Lombardiei, Veneției, Croației, Slavoniei, Dalmației, Galiției și Lodomeriei, regele Iliriei, împărat al Sfântului Imperiu Roman, împărat al Austriei, domnul Țărilor Voliniei, Podlacheinului, Berzeszului, Triestei, Freudenthalului, Eulenburgului și al Vindic Mark,  președinte al Confederației Germane, Francisc I de Habsburg-Lorena, 8 Maiu 1818. — — 9 patrifamilie.

Pap de Benefalva, in comun’a Benefalva [Benefalva ( până în 1899 Benicz , în slovacă Benice ) este un sat din Slovacia, în districtul Zsolna Benice, aflată în districtul Martin din regiunea Žilina. Localitatea se află la altitudinea de 426 m deasupra n. m. Se învecinează cu comuna Príbovce.]. — — — 6 patrifamilie.

Bota, in comun’a Bersa [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1674. — — 25 patrifamilie.

Mikle de Kápolnok, in comun’a Bersa [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1674. — — 9 patrifamilie.

Pokol de Toplicza, in comun’a Bersa [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. — — — 13 patrifamilie.

Pop de Benefalva, în comun’a Biusi’a [Biușa este un sat în comuna Benesat din județul Sălaj, Transilvania, România. Prima mențiune documentară a localității Biușa este în anul 1387 când această localitate este menționată ca localitate maghiară “villae hungaricalis” aparținând cetății Cheud din Comitatul Solnoc-Dăbâca.]. — — — 6 patrifamilie.

Pap de Kozla et Lemény [Lemniu este un sat în comuna Letca din județul Sălaj, Transilvania, România.], in comun’a Biusi’a [Biușa este un sat în comuna Benesat din județul Sălaj, Transilvania, România. Prima mențiune documentară a localității Biușa este în anul 1387 când această localitate este menționată ca localitate maghiară “villae hungaricalis” aparținând cetății Cheud din Comitatul Solnoc-Dăbâca.]. — — — —

Pop de Kozla et Lemény [Lemniu este un sat în comuna Letca din județul Sălaj, Transilvania, România.], in comun’a Bulgariu [Bulgari este un sat în comuna Sălățig din județul Sălaj, Transilvania, România.]. — — — 3 patrifamilie.

Fekete de Kelencze, in comun’a Chelinti’a [Chelința este un sat ce aparține orașului Ulmeni din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Contele de Tirol, arhiduce de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), rege al Germaniei, rege al Ungariei, rege al Boemiei, regele Croației și Slavoniei; împăratul Sfântului Imperiu Roman; Leopold I de Habsburg, 2 Decembre 1702. — Scutu militare cu o mâna tienèndu sabia. 20 patrifamilie.    (blazon)

Pap, in comun’a Bulgariu [Bulgari este un sat în comuna Sălățig din județul Sălaj, Transilvania, România.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1674. — Scutu militare cu unu calaretiu. 7 patrifamilie.    (blazon)

! Ilyés séu Császkai de Lemény [Lemniu este un sat în comuna Letca din județul Sălaj, Transilvania, România.], in comun’a Chelinti’a [Chelința este un sat ce aparține orașului Ulmeni din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 20 Oct. 1676. — Scutu militare cu trei spicie do grâu. 20 patrifamilie. Castrensi la Cetatea de pétră.  (vezi Császkai de Lemény)    (blazon)

! Császkai de Lemény [Lemniu este un sat în comuna Letca din județul Sălaj, Transilvania, România.], in comun’a Chelinti’a [Chelința este un sat ce aparține orașului Ulmeni din județul Maramureș, Transilvania, România.] Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 20 Oct. 1676. — Scutu militare cu trei spicie do grâu. 20 patrifamilie. Castrensi la Cetatea de pétră. (vezi Ilyés de Lemény)    (blazon)

Román de Zsugásztra [Jugăstreni este un sat în comuna Vima Mică din județul Maramureș, Transilvania, România.

Este sat aparținător comunei Vima Mare, fiind situat la circa 1 km de drumul ce unește localitățile Mesteacăn și Târgu Lăpuș.], in comun’a Chelinti’a [Chelința este un sat ce aparține orașului Ulmeni din județul Maramureș, Transilvania, România. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 16 Februar 1663. — — 5 patrifamilie.

Pop, in comun’a Chelinti’a [Chelința este un sat ce aparține orașului Ulmeni din județul Maramureș, Transilvania, România. — — — 5 patrifamilie.

Farkas de Köd, in comun’a Chendu [Cornești, mai demult Chendu, (în maghiară Magyarszarvaskend), este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 15 Iuniu 1679. — — 28 patrifamilie.

Darabant, in comun’a Chendu [Cornești, mai demult Chendu, (în maghiară Magyarszarvaskend), este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 16 Aprilu 1666. — — 16 patrifamilie.

Birta, in comun’a Chendu [Cornești, mai demult Chendu, (în maghiară Magyarszarvaskend), este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.]. Comitele secuilor, principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 18 Fehruanu 1676. — — 28 patrifamilie.

Drágos, in comun’a Chendu [Cornești, mai demult Chendu, (în maghiară Magyarszarvaskend), este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.]. Contele de Tirol, arhiduce de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), rege al Germaniei, rege al Ungariei, rege al Boemiei, regele Croației și Slavoniei; împăratul Sfântului Imperiu Roman; Leopold I de Habsburg, 10 Novembre 1700. — Scutu militare cu trei spicie de grâu. 12 patrifamilie.    (blazon)

Moldován de Remete, în comun’a Chendu [Cornești, mai demult Chendu, (în maghiară Magyarszarvaskend), este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.]. Contele de Tirol, arhiduce de Austria și al Austriei Interioare (Styria, Carintia, Carniola), rege al Germaniei, rege al Ungariei, rege al Boemiei, regele Croației și Slavoniei; împăratul Sfântului Imperiu Roman; Leopold I de Habsburg, 8 Iuliu 1704. 8 patrifamilie.

Getzi de N. Goroszló, in comun’a Chendu [Cornești, mai demult Chendu, (în maghiară Magyarszarvaskend), este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.]. Voievodul Transilvaniei, căpitanul cetății Várad (Várad este un sat în districtul Szigetvár, județul Baranya, Ungaria) ducele Cristofor Báthory de Somlyó, 19 Novembre 1578. — — 19 patrifamilie.

! Farlcas de Keszű alias Tamás, in comun’a Chendu [Cornești, mai demult Chendu, (în maghiară Magyarszarvaskend), este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.]. Principele Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1649. — Scutu militare cu unu lupu ce tiene trei spicie de grâu. 28 patrifamilie.  (vezi Tamás de Keszű)    (blazon)

! Tamás de Keszű, in comun’a Chendu [Cornești, mai demult Chendu, (în maghiară Magyarszarvaskend), este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.]. Principele Transilvaniei, Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász et Rákócz, 1649. — Scutu militare cu unu lupu ce tiene trei spicie de grâu. 28 patrifamilie.  (vezi Farlcas de Keszű)    (blazon)

Dávid de Lemény, in comun’a Chendu [Cornești, mai demult Chendu, (în maghiară Magyarszarvaskend), este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.]. Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1610. — — 4 patrifamilie.

Dáncs de Rusz, in comun’a Chendu [Cornești, mai demult Chendu, (în maghiară Magyarszarvaskend), este o comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.]. Capuchehaia, banul Lugojului și Caransebeșului, membru in locotenența princiară, guvernator al Transilvaniei, ban al Banatului de Lugoj –Caransebeș, principele Transilvaniei, Acațiu Barcsay de Nagybarcsai, 1659. — Scutu militare de colórea ceriului cu o mâna taiata. 1 patrifamilia.    (blazon)

 

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu