duminică, 18 septembrie 2022

 Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 10


                                                                        -10-

! Kora alias Koroly de Barczánfalva, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.].  Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1680. — 10 patrifamilie. [vezi Koroly de Barczánfalva]

! Koroly de Barczánfalva, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. — Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1680. — 10 patrifamilie. [vezi Kora de Barczánfalva]

Bercsa de Bikszad, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. Prințului Casei Jagiello, rege al Boemiei, regele Republicii Cehe, regele Ungariei și Croației și Dalmației, Vladislav al II-lea al Ungariei, 1500. — — 13 patrifamilie.

Váncsa de Váncsafalva, in comun’a Veleni [Văleni este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania,]. — Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1668. — 1 patrifamilia.

Nemes de Fejérfalva, in comun’a Veleni [Văleni este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania,]. — Ladislau Garai palatinul Ungariei, 1450. — 24 patrifamilie.

! Onucza alias Fejér de Budfalva, in comun’a Veleni [Văleni este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania,]. — Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1481. — 2 patrifamilie. [vezi Fejér de Budfalva]

! Fejér de Budfalva, in comun’a Veleni [Văleni este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania,]. — Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1481. — 2 patrifamilie. [vezi Onucza de Budfalva]

Buftya de Konyha, in comun’a Veleni [Văleni este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania,]. — Principele Transilvaniei, regele Ungariei, prinț Romano-German,  ducele de Opole, Gabriel Bethlen de Iktár. 1612. Un militar sta invesmantat in vestminte verdi, si inarmatu pe cetate. 2 patrifamilie.   (blazon)

Papp de Budfalva, in comun’a Veleni [Văleni este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania,]. — — — 5 patrifamilie. Sub productiune.

Ivásko de Also Visé, in comun’a Veleni [Văleni este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania,]. — — — 1 patrifamilia. Donatiunea fiindu prapadita, nu se stie datulu.

Bud de Budfalva, in comun’a Brebu [Breb este un sat în comuna Ocna Șugatag din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Prințului Casei Jagiello, rege al Boemiei, regele Republicii Cehe, regele Ungariei și Croației și Dalmației, Vladislav al II-lea al Ungariei, 1493. — — 2 patrifamilie.

Petrik, in comun’a Brebu [Breb este un sat în comuna Ocna Șugatag din județul Maramureș, Transilvania, România.].  Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1610. — 6 patrifamilie.

Bota de Csernefalva, in comun’a Brebu [Breb este un sat în comuna Ocna Șugatag din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — — — 3 patrifamilie.       

Berinde de Budfalva, in comun’a Brebu [Breb este un sat în comuna Ocna Șugatag din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1587. — 2 patrifamilie.

Perzsa de Gyulafalva, in comun’a Brebu [Breb este un sat în comuna Ocna Șugatag din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Împăratul Sfântului Imperiu Roman, regele Ungariei și al Croației, regele Boemiei, regele romanilor, Sigismund de Luxemburg, — — 2 patrifamilie.

Papp de Desze, in comun’a Hoteni [Hoteni este un sat în comuna Ocna Șugatag din județul Maramureș, Transilvania,]. — Principele Transilvaniei, regent al Ungariei, Gheorghe Rákóczi al II-lea de Felsővadász, 1649. — 1 patrifamilia.

Datu in Sirbi, 14 Septembre 1862.

                                                                                                                                             Ioanu Dunka,

                                                                                                                                              jude supremu.

8. Districtulu Iza.

Balk voievod al Maramureșului - astăzi Bálya, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. Regele Ungariei și Croației, regele Poloniei, Ludovic I de Anjou, domn al “Valachiei Transalpine” numit “cel Mare”, 1365. — Document pentru 9 municipii din Voievodatul Bogdán, Voievodatul Balkar și frații din Maramureș, de Sarmatia. Din 26 de familii. După documentul original.

Gorzó, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. Documentul său de înnobilare datează din 1459. — — 4 capi de familii.

Kindris, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. Documentul său de înnobilare era datat din anul 1459. — — 54 capi de familii.

Ples, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. A fost confirmat documentul său nobiliar din anul 1592. — — 36 capi de familii.         

Flora, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. A fost confirmat documentul său nobiliar din anul 1592. — 18 capi de familii.        

Ilya, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]..Cu confirmarea nobilității din anul 1592. — — 24 capi de familii. Dintr-un document original.

Ivánkus, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. Cu confirmarea nobilității din anul 1419. — — 7 capi de familii.

Iváskó, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. Înscrisul de noblețe este înregistrat din anul 1427. — — 11 capi de familii.

Dánkus, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. (Înscrisuri de noblețe se găsesc și în formă de manuscris medieval). — — — 19 capi de familii.

Dunka, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. — — — 28 capi de familii.

Hotyko, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. — — — 12 capi de familii. 

Juszkó de Jood, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. — Căpitanul castelului Szendrő, căpitan al castelului Eger, comandant al Ordinului Cavalerilor, guvernatorul, magnatul, principele Transilvaniei, baronul Rákóczi Sigismund, 1607. — 32 capi de familii. După documentul original.

! Bizo, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. (Se găsesc în satul de reședință al comunei Bogdan Vodă, Maramureș, satul din comuna Sântămăria -Orlea din județul Hunedoara, s. a. m. d.) — — — 8 capi de familii. Documentul nobiliar datat poate fi văzut la Hobota de Konyha. (Alias Hodie Bizo).

! Hodie Bizo — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. (Se găsesc în satul de reședință al comunei Bogdan Vodă, Maramureș, satul din comuna Sântămăria -Orlea din județul Hunedoara, s. a. m. d.) — — — 8 capi de familii. Documentul nobiliar datat poate fi văzut la Hobota de Konyha. [vezi Bizo].

Buftya, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. (Documentul nobiliar se găsește în satul de reședință al comunei Bogdan Vodă.) — — — 2 capi de familii. Documentul lor armalian a fost prezentat în satul de reședință al comunei Bogdan Vodă. Actualmente familia Buftea.

Cziple, — Jood [Ieud (în maghiară Jód, în limba idiș Jod, alternativ Yoed, Yoid) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,]. — — — 5 capi de familii. Documentul lor nobiliar a fost prezentat. Cu familia în Cziple - un sat în comuna Giulești din județul Maramureș.

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu