duminică, 18 septembrie 2022

  Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 9


                                                                             -9-

Dunka de Sajó, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. Regele Ungariei și Croației, regele Poloniei, Ludovic I de Anjou, domn al “Valachiei Transalpine” numit “cel Mare”, 1371. Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud]  1677. — 1 patrifamilia.

Kodra de Bartfalva, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 3 patrifamilie.

Váncsa de Váncsfalva, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1668, — 2 patrifamilie.

Andrejka, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 5 patrifamilie.

Begyoan, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 5 patrifamilie.

Raad de Somfalu, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1480. — — 3 patrifamilie.

Birlea, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 4 patrifamilie.

Serba, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 6 patrifamilie.  

Nemes, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 4 patrifamilie.   

Márinka de Budfalva, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1594. — 1 patrifamilia.

Balin, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1470. — — 1 patrifamilia.

Berinde, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1587. — 2 patrifamilie.

Perzsa de Gyulafalva, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. Principele elector de Brandenburg, regele Ungariei și Croației, regele Boemiei, regele Germaniei, regele romanilor, împăratul romano –german, Sigismund de Luxemburg, — — 1 patrifamilia.  

Váncsa, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 3 patrifamilie.

Tivadar, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 1 patrifamilia.

Kupcse de Budfalva, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. Principele Transilvaniei, regele Ungariei, prinț Romano-German,  ducele de Opole, Gabriel Bethlen de Iktár. 1609. — 1 patrifamilia.

Rednik, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. Regele Ungariei și Croației, regele Poloniei, Ludovic I de Anjou, domn al “Valachiei Transalpine” numit “cel Mare”, 1609. — — 1 patrifamilia.                

Opris de Budfalva, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 6 patrifamilie. In donatinea Vincz Tamás este si Opris pomenitu. Sub productiune.

Bercs, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 9 patrifamilie. Sub productiune.

Sándor, in comun’a Calinesci [Călinești (în maghiară: Felsőkálinfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Călinești (reședința), Cornești și Văleni.]. — — — 9 patrifamilie. Sub productiune.

Birle de Somfalu, in comun’a Cornesci [Cornești este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — — — 6 patrifamilie.

Belin de Szerfalu, in comun’a Cornesci [Cornești este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania, România.]..Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1470. — — 4 patrifamilie.

Godzsa de Vancsfalva, in comun’a Cornesci [Cornești este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó,. 1582. — 3 patrifamilie.

! Poppa alias Papp de Btudfalu, in comun’a Cornesci [Cornești este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1610. — 9 patrifamilie.  [vezi Papp de Bardfalu]

! Papp de Bardfalu, in comun’a Cornesci [Cornești este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1610. — 9 patrifamilie. [vezi Poppa de Bardfalu]                           ! Rád de Somos alias Somfalu, in comun’a Cornesci [Cornești este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1480. — — 7 patrifamilie. [vezi Somfalu de Somos]

! Somfalu de Somos, in comun’a Cornesci [Cornești este un sat în comuna Călinești din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1480. — — 7 patrifamilie. [vezi Rád de Somos]

Cziple de Fejérfalu, in comun’a Feresci [Ferești este un sat în comuna Giulești din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1481. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1590. — 13 patrifamilie.

Godzsa de Váncsfalu, in comun’a Feresci [Ferești este un sat în comuna Giulești din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Voievodul Transilvaniei, regele Poloniei, marele duce al Lituaniei, Ruteniei, Prusiei, Masoviei, Samogitiei, Kievului, Voliniei, Podlasiei, Livonieii și principele Transilvaniei, Ștefan Báthory de Somlyó [în castelul din Șimleu Silvaniei județul Sălaj], 1572. — 3 patrifamilie.

Borodi de Szerfalva, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. — Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1610. — 12 patrifamilie.

Barczán de Barczánfva, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. Principele elector de Brandenburg, regele Ungariei și Croației, regele Boemiei, regele Germaniei, regele romanilor, împăratul romano –german, Sigismund de Luxemburg. 1408. — — 32 patrifamilie.

Papp de Also Viso, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. — Principele Transilvaniei, domnitorul Țării Românești timp de un an, Gabriel Báthory de Pelsőc, de Somlyó, 1612. — 10 patrifamilie.

! Kudrics alias Balya de Konyha, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. Regele Ungariei și Croației, regele Poloniei, Ludovic I de Anjou, domn al “Valachiei Transalpine” numit “cel Mare”, 1365. — — 9 patrifamilie.  [vezi Balya de Konyha]

! Balya de Konyha, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. Regele Ungariei și Croației, regele Poloniei, Ludovic I de Anjou, domn al “Valachiei Transalpine” numit “cel Mare”, 1365. — — 9 patrifamilie. [vezi Kudrics de Konyha]

Godzsa de Váncsfalu, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. Voievodul Transilvaniei, regele Poloniei, marele duce al Lituaniei, Ruteniei, Prusiei, Masoviei, Samogitiei, Kievului, Voliniei, Podlasiei, Livonieii și principele Transilvaniei, Ștefan Báthory de Somlyó [în castelul din Șimleu Silvaniei județul Sălaj], 1572. — 6 patrifamilie.

Papp alias Ficigo de Jood, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.].  Voievodul Transilvaniei, căpitanul cetății Várad [Várad este un sat în districtul Szigetvár, județul Baranya, Ungaria] ducele Cristofor Báthory de Somlyó, 1579. — 9 patrifamilie.

! Ficigo de Jood, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.].  Voievodul Transilvaniei, căpitanul cetății Várad [Várad este un sat în districtul Szigetvár, județul Baranya, Ungaria] ducele Cristofor Báthory de Somlyó, 1579. — 9 patrifamilie. [vezi Papp de Jood]

Papp alias Petrisor de Barczánfalva, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. —  Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1674. — 4 patrifamilie.

! Petrisor de Barczánfalva, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. —  Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1674. — 4 patrifamilie. [vezi Papp de Barczánfalva]

Hodor de Barczánfalva, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. Regele Ungariei, Boemiei, Dalmației, Croației, Ramyei, Serbiei, Galiției, Lodomeriei, Cumaniei și Bulgariei, și a Principatului Sileziei și Luxemburgului, precum și margravul Moraviei și Lusației regele Ludovic al II-lea de Iagello al Ungariei, apoi infantul Boemiei și al Spaniei, duce de Burgundia, împăratul Ferdinand I de Habsburg, al Sfântului Imperiu Roman, rege romano-german, rege al Bohemiei și al Ungariei, regele Croației și Slavoniei, arhiduce de Austria, 1550. — — 15 patrifamilie.

Patka de Jood, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. —1 patrifamilia.

Bud de Budfalva, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1481. Ducele de Austria, regele Boemiei, regele Ungariei și Croației, regele republicii Cehe, Vladislav al II-lea de Habsburg. 1510. — — 1 patrifamilia.

Barczán de Barczánfalva, in comun’a Barsan’a [Bârsana (în maghiară: Barcánfalva) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată din satele Bârsana (reședința) și Nănești.]. Principele elector de Brandenburg, regele Ungariei și Croației, regele Boemiei, regele Germaniei, regele romanilor, împăratul romano –german, Sigismund de Luxemburg. 1407. — —  11 patrifamilie.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu