sâmbătă, 17 septembrie 2022

 

Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862. PAGINA 2


-2-

Nyegre de Szlatina et Váncsfalva, in comun’a Vancesci. Un’a copie din 1417. Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1629. — — 14 patrifamilie. De multi ani au venitu din Slatina [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.].

Szász, in comun’a Vancesti, — 1674 si 1730. — 2 patrifamilie.

Godzsa, in comun’a Vancesti, 1759. — — 10 patrifamilie.

Miháy, in comun’a Vancesti, 1659. — — 9 patrifamilie.

Grigor, in comun’a Vancesti. Regele Ungariei și Croației, regele Poloniei, Ludovic I de Anjou, domn al “Valachiei Transalpine” numit “cel Mare”, 1360. — — 12 patrifamilie. Donatiunea cuprinde Nanesci, Barcan’a, Valea porcului, Berbesci, Vadu, Várallya și alte comunități.

Godzsa, in comun’a Vancesti, 1792. — — 16 patrifamilie.

Godzsa, in comun’a Nanesci [Nănești este un sat în comuna Bârsana din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1468. — — 9 patrifamilie —

Vancsa, in comun’a Nanesci [Nănești este un sat în comuna Bârsana din județul Maramureș, Transilvania, România.], documentul este foarte bătrân, nu s-a pututu lege. — — 9 patrifamilie.

Vancsa, in comun’a Nanesci [Nănești este un sat în comuna Bârsana din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1678. — 1 patrifamilia.

Tivadar, in comun’a Nanesci [Nănești este un sat în comuna Bârsana din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — — — 1 patrifamilia. Donatiunea este în Rodna de jos [jud Bistrita-Nasaud] la familia.

Dregus Román, in comun’a Nanesci [Nănești este un sat în comuna Bârsana din județul Maramureș, Transilvania, România.], — —  — 1 patrifamilia. Scripturile sunt în Desesci la némurile lui.

Paska, in comun’a Nanesci [Nănești este un sat în comuna Bârsana din județul Maramureș, Transilvania, România.], — — — 4 patrifamilie. Scripturile sunt în Viso din josu la famili’a.

Dregus, in comun’a Nanesci [Nănești este un sat în comuna Bârsana din județul Maramureș, Transilvania, România.]. Regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara, 1480. — — 14 patrifamilie.

Jura, in comun’a Nanesci [Nănești este un sat în comuna Bârsana din județul Maramureș, Transilvania, România.], — — — 3 patrifamilie. Scripturile sunt în Giulesci la Georgiu Jura sen.

Birlea, in comun’a Nanesci [Nănești este un sat în comuna Bârsana din județul Maramureș, Transilvania, România.], — — — 2 patrifamilie. Scripturile sunt în Cornesci [comună în județul Cluj, Transilvania, România, formată din satele Bârlea, Cornești (reședința), Igriția, Lujerdiu, Morău, Stoiana, Tiocu de Jos, Tiocu de Sus și Tioltiur.] la Birlea Onuti’a Bandri.

Váncsa, in comun’a Nanesci [Nănești este un sat în comuna Bârsana din județul Maramureș, Transilvania, România.]. — Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1668 din 28 Octobre. — — 17 patrifamilie.

Datu la Ocna Sugatagului, din 6 Septembrie 1862.

                                                                                                                                Braun Vilmos,

                                                                                                                                               szolgabiró.

2. Districtul Sighetului.

Cziple de Fehéfalva et Bárifalva, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.], Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1596. — — 11 patrifamilie.

Bakacs, de Erdöd, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. — — — 7 patrifamilie.

Moys de Fejéregyháza, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. — — — 20 patrifamilie.

! Nánn, sau Ananias, de Szlatina, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Regele Ungariei și Croației, regele Poloniei, Ludovic I de Anjou, domn al “Valachiei Transalpine” numit “cel Mare”, 1860. — — 4 patrifamilie. (vezi Ananias, de Szlatina)

! Ananias, de Szlatina, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Regele Ungariei și Croației, regele Poloniei, Ludovic I de Anjou, domn al “Valachiei Transalpine” numit “cel Mare”, 1860. — — 4 patrifamilie. [vezi Nánn, de Szlatina]

Popsa de Fejéregyháza, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.]. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1593. — — 12 patrifamilie.

Mihály de Apsa, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.], împăratul Sfântului Imperiu Roman, regele Boemiei, Romanilor, Ungariei și al Croației, Sigismund de Luxemburg, și înnoită prin marele duce al Lituaniei, regele Poloniei, Regele Ungariei și Croației, Vladislav al III-lea al Poloniei , 1442. — — 4 patrifamilie.

Nyegre de Szlatina, in comun’a Biseric’a alba [Biserica Albă (în ucraineană Біла Церква, în maghiară Fejéregyháza sau, mai recent, Tiszafejéregyháza) este o localitate din Maramureșul de Nord, raionul Rahău, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este situată în apropierea localității Slatina.], regele Ungariei și Croației, regele Cehiei, arhiducele Austriei, Mathi’a Corvinulu de Hunedoara,1469. — — 2 patrifamilie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu