sâmbătă, 17 septembrie 2022

 Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862 PARTEA I

1

A.

Conscriptiunile familieloru nobile romàne din a. 1862.

I. Comitatului Maramuresiu.

1. Districtulu Ronei.

Petrovay de Dolha & Petrova, in comun’a Ron’a de josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania], 1408. — — 3 patrifamilie. Donatiunea fiindu in parte rupta, s’au estradatu defectuosu.

Nan, in comun’a Ron’a de josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania], — — — 6 patrifamilie. Donatiunea este in Szaploncza [Săpânța].

Tivadar in comun’a Ron’a de josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania]. — Principele Transilvaniei, regele Ungariei, prinț Romano-German,  ducele de Opole, Gabriel Bethlen de Iktár. 1627. — 16 patrifamilie. Au aretatu armalele originale.

Marina, in comun’a Ron’a de josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania], — — 7 patrifamilie. Donatiunea este în Apsi’a la famili’a s’a [este o localitate din Ucraina din dreapta Tisei, în Maramureșul Istoric.].

Leordean, in comun’a Ron’a de josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania], — — — 2 patrifamilie. Documentulu nobilitarii este in comunitatea Leordin’a [Leordina (în maghiară: Leordina) este o comună în județul Maramureș, Transilvania, România, formată numai din satul de reședință cu același nume. Prima mențiune documentară este din 21 aprilie 1411.].

Tomarjaga, in comun’a Ron’a de josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania], — — — 1 patrifamilia. Famili’a este derivata din Viso din susu.

Lipcsei, in comun’a Ron’a de josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania], — — — 2 patrifamilie.

Risko, in comun’a Ron’a de josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania], — — — 5 patrifamilie. Donatiunea este in Kövesliget [Drahovo, Hust - (în ucraineană Драгово) este localitatea de reședință a comunei Drahovo din raionul Hust, regiunea Transcarpatia, Ucraina.], la familia si in archivulu comitatului.

Fabian, in comun’a Ron’a de josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania], — — — 1 patrifamilie. Documentulu nobilitarii este în Satulu din susu (Felső- Ujfalu, [Satu Nou (maghiară Homoródújfalu) este un sat în comuna Ocland din județul Harghita, Transilvania, România.] Szathmár megye [Județul Satu Mare]) la familie.

Nyegre, in comun’a Ron’a de josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania], — — — 1 patrifamilia. Este in Slatin’a [Slatina (în ucraineană Солотвино, Solotvîno, maghiară Aknaszlatina, rusă Солотвина, Solotvina, slovacă Kostel Solotvonski) este un orășel din Maramureșul de Nord, raionul Teceu, regiunea Transcarpatia, Ucraina. Este una din așezările vechi ale Maramureșului, în imediata vecinătate a capitalei istorice a regiunii, Sighetu Marmației, peste apa Tisei.] nascutu.

Tivadar, in comun’a Ron’a de josu josu [Este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania]. Regele Ungariei Stefan I de Arpad. — — 5 patrifamilie. Famili’a Tivadar si Nanu e mai betrâna.

Jura de Váncsfalva, in comun’a Vancesci, — — — 10 patrifamilie. Donatiunea este in Giulesci [Giulești este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Maramureș, Transilvania,] la Georgiu Jur’a sen.

Papp de Váncsfalva, in comun’a Vancesci. Vladislav al III-lea Warnenczyk de Jagiello regele Ungariei, 1442. — — 5 patrifamilie. In donatiune suntu Grecesci, Dezesci, Hermicesci, Sarasou, Slatin’a, Giulesci, Sugetagu Vancesci si Nyires Dolog’a pomeniti.

Cziple de Váncsfalva, in comun’a Vancesci. Principele Transilvaniei, principele imperial, ducele de Racibórz si de Opole  Sigismund Báthory de Somlyó, 1690, — — 6 patrifamilie. Donatiunea cuprinde mai multe comunităţi.

Godzsa de Váncsfalva, in comun’a Vancesci. Principele Transilvaniei, Michaelu Apafi I, de Apanagyfalu [Nușeni, Bistrița-Năsăud], 1673, — — 5 patrifamilie.    

Godzsa de Váncsfalva, in comun’a Vancesci. Voievodul Transilvaniei, principele Transilvaniei, regele Poloniei, marele duce al Lituaniei, Ruteniei, Prusiei, Masoviei, Samogitiei, Kievului, Voliniei, Podlasiei, Livoniei, Stefanu Báthory de Somlyó, 1572, — — 2 patrifamilie.

Dregus de Váncsfalva, in comun’a Vancesci, Principele Transilvaniei, regele Ungariei, prinț Romano-German,  ducele de Opole, Gabriel Bethlen de Iktár. 1622. — —           8 patrifamilie.

Grigor, în comun’a Vancesci. Principele, prinț imperial pe viață al Casei de Habsburg, Gheorghe Rákóczi I de Felsővadász, 1646. — — 4 patrifamilie. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu