sâmbătă, 17 septembrie 2016

SPIONAJUL AMERICAN REVINE ÎN FORȚĂ ÎN ZORII APARIȚIEI EREI MESIANICE ȘI AL TREZIRII CELEI DE-A II-A FIARE APOCALIPTICE

SPIONAJUL AMERICAN REVINE ÎN FORȚĂ ÎN ZORII APARIȚIEI EREI MESIANICE ȘI AL TREZIRII CELEI DE-A II-A FIARE APOCALIPTICE
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2f/John_Brennan_CIA_official_portrait.jpg
  










John O. Brennan DIRECTORUL CIA
Şi iată o a doua fiară, cu înfăţişare de urs, stând într-o rână, cu trei coaste în gură, între dinţi, şi aşa i s-a poruncit: «Scoală-te! Mănâncă multă carne!»” (Dan. 7: 5).
Versetul sinoptic al expresiei « Mănâncă multă carne !»: “ este următorul:  Atunci, din doi care vor fi în ţarină, unul se va lua şi altul se va lăsa.” (Mat. 24: 40).
Description: http://ziareromania.ro/img/header/new_header_top.jpg
Description: Ziare.com
·         Description: http://ziareromania.ro/img/header/domeniu-header-buton-left.jpgActualitateDescription: http://ziareromania.ro/img/header/domeniu-header-buton-right.jpg
·          https://fr.wikipedia.org/wiki/Satellite_de_reconnaissance#/media/File:Kh-4b_corona.jpg
Satelit KH-4B Corona  


SUA reîncep cursa spionajului cu Rusia: E posibil un nou Război Rece? (Video)

de Florin Necula, Editor Ziare.com
Joi, 15 Septembrie 2016, ora 19:13

Description: Tweet

Description: http://ziareromania.ro/img/minus.jpg    Description: http://ziareromania.ro/img/plus.jpg

Description: SUA reincep cursa spionajului cu Rusia: E posibil un nou Razboi Rece? (Video)Foto: Kremlin
https://fr.wikipedia.org/wiki/Satellite_de_reconnaissance#/media/File:MOIRE_1.jpg 
  Redare artistică a proiectului de satelit de recunoaștere optică numit Membrane Optic Imager Real-Time Exploitation (MOIRE), lansat în anul 2010 de către Defense Advanced Research Projects Agency și Northrop Grumman. Este vorba despre punerea la punct a unui sistem pe orbită geostaționară, capabil să realizeze imagini video de înaltă rezoluție și de difuzare a lor în direct.

Mișcările Moscovei din ultima vreme au dat motive agențiilor americane de informații să-și extindă operațiunile de spionaj față de Rusia la o scară mai mare decât oricând înainte de sfârșitul Războiului Rece.


Avion de spionaj AWACS   


Asta susțin oficialii americani, potrivit 
The Washington Post, aceștia adăugând că agențiile se concentrează din nou pe Kremlin.

În acest demers sunt mobilizați agenți CIA clandestini, acțiuni de spionaj cibernetic al Agenției Naționale de Securitate sau sisteme de satelit, susțin oficialii. Astfel, s-a înregistrat o schimbare în ce privește alocarea de resurse în serviciile de spionaj, după ce anterior atenția a fost deviată de la Rusia pentru a se concentra pe amenințările teroriste și pe zonele de război în care sunt implicate Statele Unite.



MOIRELE (ursitoarele)  


În plus, aceste mișcări de trupe pe scena spionajului fac parte dintr-un efort de a reconstrui capabilitățile americane în domeniu, care au continuat să scadă, pe măsură ce Rusia a căutat să se reafirme drept o putere globală.

În ultimii doi ani, SUA au fost luate prin surprindere de agresiunea Moscovei, inclusiv anexarea Crimeii, intervenția rusă în războiul din Siria și presupusul rol al Rusiei în atacurile cibernetice împotriva SUA și a Europei.




MOIRELE (ursitoarele)  


Terorismul rămâne principala îngrijorare pentru serviciile americane de informații, însă directivele recente primite inclusiv de la Casa Albă au urcat Rusia pe lista priorităților pentru prima oară de la prăbușirea Uniunii Sovietice.

De exemplu, atacul cibernetic asupra bazei de date a Partidului Democrat din SUA a generat temeri că Rusia căuta să submineze instituțiile democratice, dacă nu chiar să influențeze rezultatul cursei prezidențiale americane.





Avion de spionaj AWACS   

Oficialii americani au accentuat faptul că, în timp ce nevoia de mai multe informații despre Rusia este considerata o prioritate urgentă, nu exista nici o intenție ca C. I. A. sau alte agenții de spionaj să revină la situația din perioada Războiului Rece, când în unele momente peste 40 la sută din personalul și resursele agențiilor americane erau folosite în scopul spionării U. R. S. S. și sateliților comuniști.

Cele trei Moirae. Alte    
Nationalgalerie, Berlin.

În prezent, cel mult 10 la sută din bugetul C. I. A. și al celorlalte agenții este destinat spionării Rusiei, în creștere însă în ultimii doi ani.

Și, deși bugetul alocat de Rusia spionajului și obținerii de informații este probabil o mică parte din cele 53 de miliarde de dolari cheltuite de S. U. A. în fiecare an, Moscova alocă o mai mare parte din resursele sale pentru spionarea Statelor
Unite.https://en.wikipedia.org/wiki/Washington,_D.C.#/media/File:Washington_D.C._Montage_Proposal_6.jpg

Se crede că serviciul rus de informații externe, S. V. R., are 


mai mult de 150 de oameni în SUA, nu doar în Washington

 sau la sediul ONU din New York, ci și în San Francisco și

 în alte mari orașe. În schimb, C. I. A. are cel mult câteva 

zeci de agenți în Rusia și alte câteva zeci răspandiți în 

Europa de Est și în fostele state sovietice.
Washington D C   


Eveniment Un adevăr crunt: Iliescu a chemat trupele sovietice
7 martie 2010, 20:58 de Ana-Maria Onisei
 Ion Iliescu, în centru, vorbind la telefon. În stânga sa, Petre Roman. În dreapta lui, Adrian Sârbu. Un document descoperit în arhiva Ministerului de Afaceri Externe polonez confirmă că, la 23 decembrie 1989, Ion Iliescu şi Silviu Brucan au rugat Moscova să trimită militari pe teritoriul României. Conţinutul documentului este confirmat de mărturiile unor personaje-cheie ale Revoluţiei române. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Telejurnalul “clanului Iliescu”, produs de actori de calibru Cornel Dinu: 

http://adevarul.ro/news/eveniment/un-adevar-crunt-iliescu-chemat-trupele-sovietice-1_50ad210e7c42d5a6638f368a/index.html

Ion Iliescu, în centru, vorbind la telefon. În stânga sa, Petre Roman. În dreapta lui, Adrian Sârbu. 
“Cico Dumitrescu era unul dintre executanţii planului”. Gorbaciov vine să lanseze un ziar în România. Un document inedit confirmă: la 23 decembrie 1989, Ion Iliescu a cerut să fie apărat de trupele sovietice! Temându-se că ar putea pierde puterea, viitorul preşedinte a solicitat Ambasadei U. R. S. S. la Bucureşti sprijin armat. Armata Uniunii Sovietice nu a ajuns în România, însă pe teritoriul ţării noastre au fost infiltraţi, în 1989, zeci de mii de “turişti” şi “specialişti” care aveau misiuni secrete. 

https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Mazilu#/media/File:Le_diplomate_roumain_Dumitru_Mazilu.jpg

Dumitru Mazilu  


Aceştia s-au retras abia în toamna anului 1990, după cum a admis fostul premier Petre Roman. Concret, la cererea lui Iliescu, replica sovietică, păstrată în documentul din arhiva MAE polonez, suna aşa: “Răspunsul U. R. S. S. - sunt gata să acorde orice fel de ajutor cu excepţia intervenţiei trupelor”. Mazilu îl acuza în 1991.  Documentul vine în sprijinul mai multor mărturii care vorbesc despre solicitarea făcută de Ion Iliescu. Printre acestea, cele ale lui Dumitru Mazilu, fost prim-vicepreşedinte al Consiliului F. S. N., ale generalului Ion Hortopan, fost comandant al Infanteriei şi Tancurilor (decedat în 2009), şi ale viceamiralului (în rezervă) Ştefan Dinu, care în decembrie 1989 era şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei (D. I. A.). 

http://images.google.fr/imgres?imgurl=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/thumb/d/da/IonHortopan.jpg/220px-IonHortopan.jpg&imgrefurl=https://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Hortopan_(general)&h=276&w=220&tbnid=h3U6TAz5C2y7rM:&tbnh=123&tbnw=98&docid=qNLaS2r5FJwN_M&usg=__3nC0UDcqYWJ2etqZzTlmKg7DZhk=&sa=X&ved=0ahUKEwjgot2zjKvPAhWI8RQKHYKCAcoQ9QEIJzAB
   generalul Ion Hortopan    

Deşi în prezent se dezice de mărturisirile din urmă cu 19 ani, Dumitru Mazilu a scris în cartea sa “Revoluţia furată. Memoriu pentru ţara mea (volumul 1)” că în ziua de 23 decembrie s-a opus “din motive principiale unei intervenţii militare sovietice”. Pentru solicitarea intervenţiei, Mazilu îl incriminează direct pe Iliescu: “Nimeni n-a comentat relatările lui Ion Iliescu. Ştiam că se ceruse, la 23 decembrie, chiar de către el, ajutor militar sovietic... Abia mai târziu am înţeles de ce la întâlnirea cu Şevardnadze n-am fost invitat. Era singura întâlnire cu un important demnitar străin la care nu participam. Mă opusesem intervenţiei militare sovietice la 23 decembrie din MOTIVE PRINCIPIALE (n.r. - sublinierea îi aparţine lui Dumitru Mazilu, în propriul volum). Tinerii s-au opus hotărât acestei propuneri. Generalul Guşă ne susţinuse”. 

https://ro.wikipedia.org/wiki/Eduard_%C8%98evardnadze#/media/File:Eduard_shevardnadze.jpg
Eduard Şevardnadze   


Pe atunci, Eduard Şevardnadze era ministru al Afacerilor Externe al U. R. S. S. şi era intens preocupat dacă noua putere din România va rămâne fidelă Moscovei. Guşă, disperat (Şef al Marelui Stat Major General în decembrie 1989) generalul Ştefan Guşă i s-a opus lui Iliescu, refuzând cererea de sprijin armat sovietic. În septembrie 1993, Guşă declara Comisiei Senatoriale pentru Cercetarea Evenimentelor din Decembrie 1989 că, în noaptea de 22 decembrie, Iliescu - care se afla în sediul Ministerului Apărării Naţionale - a încercat să-l convingă despre nevoia de a aduce Armata sovietică în România. Potrivit documentelor rămase în arhiva Comisiei, Guşă i-ar fi spus, atunci, lui Iliescu: “Nu, domnule Iliescu, nu e nevoie. Nu faceţi greşeala asta! Nu avem nevoie de niciun ajutor. Nu asta ne mai trebuie!” 

https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98tefan_Gu%C8%99%C4%83#/media/File:StefanGusa2.jpg
GENERALUL Ștefan Gușă   


Pentru ca, enervat, în cele din urmă, să strige: «Nu, domnule Iliescu, nu! Dă-i în p... mea de ruşi!». Pudic, generalul îşi cere scuze membrilor Comisiei pentru limbajul folosit atunci, la nervi. Guşă avea să moară la şase luni de la audieri, din cauza unui cancer galopant. Şi generalul Ion Hortopan a confirmat în faţa Comisiei senatoriale că Ion Iliescu a discutat cu sovieticii. Întrebat punctual de Valentin Gabrielescu, preşedintele Comisiei, dacă în decembrie ʼ89 a auzit o discuţie referitoare la chemarea trupelor sovietice, generalul a mărturisit: “În momentul acela greu, pe 23, s-a făcut o intervenţie în U. R. S. S. S-a dat un telefon”. La întrebarea “Cine a dat telefonul?”, Hortopan a răspuns: “Domnul preşedinte Iliescu”. 


https://www.google.co.uk/searchq=ambasador+Evgheni+Tiajelnikov+photo&biw=994&bih=593&tbm=isch&imgil=dwCL95BJADBtjM%253A%253BORY6pNrS96QvxM%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fpoetul.wordpress.com%25252F2011%25252F05%25252F24%25252Fmisterele-revolutiei-ii-30-influenta-sovieticainrevolutiadelabrasov%25252F&source=iu&pf=m&fir=dwCL95BJADBtjM%253A%252CORY6pNrS96QvxM%252C_&usg=__pXQNvKQlrhJIC7ODele64eENUFU%3D&ved=0ahUKEwjim97uj6vPAhVHXhQKHR4bDRMQyjcINg&ei=LBToVLVLMe8UZ62tJgB#imgdii=dwCL95BJADBtjM%3A%3BdwCL95BJADBtjM%3A%3BRajs5DzdvmYq9M%3A&imgrc=dwCL95BJADBtjM%3A   ambasadorul U. R. S. S. în România, Evgheni Tiajelnikov

Conform declaraţiilor sale în faţa Comisiei, Hortopan a fost de faţă când Iliescu a dat acel telefon. Patru zile mai târziu, atitudinea lui Ion Iliescu pare uşor schimbată. Unul dintre personajele-cheie în această poveste, ambasadorul U. R. S. S. în România, Evgheni Tiajelnikov, i-a făcut o ofertă la întâlnirea oficială, din 27 decembrie, la care a fost prezent şi Petre Roman. Reacţia lui Iliescu, care deja preluase puterea în România, a fost evazivă.

https://www.librariaonline.ro/stiinte_umaniste/istorie/personalitati/condamnat_la_discretie-dinu_stefan-p10016584
“Condamnat la discreţie”   
Încetarea “terorismului” Ştefan Guşă fost şef al Marelui Stat Major General în 1989 Fostul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei, viceamiralul (r) Ştefan Dinu, face o cronologie a celor petrecute pe 23 decembrie ʼ89. Şirul faptelor se găseşte în cartea sa, “Condamnat la discreţie”, publicată în 2009. La pagina 228, Dinu notează: “Concret, faptele s-au derulat astfel: După o noapte de confruntare cu teroriştii, spre amiaza zilei de 23 decembrie, generalului Eftimescu Nicolae, locţiitorul şefului Marelui Stat Major, i s-a cerut ca, prin legăturile militare externe, să întrebe Statul Major General sovietic «dacă s-ar putea conta pe un eventual ajutor militar împotriva teroriştilor»”. 

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/doliu-in-marina-militara--a-murit-viceamiralul--r--%C5%9Etefan-dinu-259006?c=q2561 Fostul şef al Direcţiei de Informaţii a Armatei, viceamiralul (r) Ştefan Dinu   


La pagina 229, urmează concluzia: “Rezultă limpede că ideea consultării Statului Major General rus în problema teroriştilor era o sugestie colectivă a celor care au constituit cu o seară înainte conducerea provizorie”. Spre deosebire de Mazilu, Dinu era unul dintre cei care credeau necesară o intervenţie sovietică, deşi nu vedea ca soluţie folosirea unităţilor militare ruseşti. “După opinia mea, soluţia încetării acţiunilor teroriste de la noi se afla tot la îndemâna conducerii politico-militare sovietice, eventual şi a altor aliaţi cu care se coopera, dar nu prin folosirea unităţilor militare ruseşti, ci pur şi simplu, prin transmiterea semnalului de încetare a acţiunii acelor grupuri neidentificate”.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Mihail_Gorbaciov#/media/File:%D0%9C%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B8%D0%BB_%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0%D1%87%D1%91%D0%B2.jpg
Mihail Gorbaciov   
L-am sunat pe Gorbaciov” Episodul “23 decembrie” a atras şi atenţia presei străine. Un amănunt decisiv se găseşte în ediţia din 3 ianuarie 1990 a cotidianului francez “Le Figaro”, pe pagina 4, în articolul “Notre Front était prêt depuis longtemps” (Frontul nostru era gata de mult timp). Revoluţionarul Mihai Lupoi îi declara ziaristului Thierry Dejardins: “Vrem de asemenea să dezvoltăm relaţiile noastre cu U. R. S. S., dar fără nici o condiţie. La 22 decembrie, noi l-am sunat pe Gorbaciov şi l-am întrebat în mod deschis dacă va interveni să-l susţină pe Ceauşescu. El ne-a răspuns că nu s-a pus problema nici o secundă. Dar noi suntem gata, bineînţeles, să lucrăm şi să cooperăm cu Europa de Est. Suntem chiar cei care cer asta”. Acel “noi” nespecificat din afirmaţia lui Lupoi este uşor de explicat. 

https://www.google.ro/searchq=foto+mihai+lupoi&biw=994&bih=593&tbm=isch&imgil=YfkQbv0SopIvFM%253A%253BwEVLIU_peYq8BM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.ziuaveche.ro%25252Ftopsecret%25252Fserviciisecrete%25252Famuritmihailupoicapitanuldelarevolutie110374.html%25252F&source=iu&pf=m&fir=YfkQbv0SopIvFM%253A%252CwEVLIU_peYq8BM%252C_&usg=__iFpSyTaICsctAClTZ2aK0PrJ9Q%3D&ved=0ahUKEwjq6NbBlavPAhUGtBQKHQyVBH0QyjcILw&ei=GBroV-r8M4boUoyqkugH#imgrc=o7IupjSkopIaIM%3A
Mihai Lupoi   


În decembrie 1989, Mihai Lupoi era un “simplu” căpitan de Armată. El a anunţat primul, la Televiziune, că generalul Nicolae Militaru, spion sovietic dovedit, preia conducerea Armatei române. Anul trecut, încolţit de dovezile ziarului “Adevărul”, Lupoi a recunoscut că era un apropiat al lui Maiorov, şeful spionajului militar sovietic (G. R. U.) la Bucureşti. “Relaţia mea cu Maiorov era una de prietenie. Îmi aducea nişte biscuiţi danezi excepţionali pentru fiul meu”. Documentul original, în limba poloneză documentul, tradus în limba română. Conform celor scrise în act, mesajul secret ar fi trebuit să fie distrus citește totul despre: Ion Iliescu decembrie 1989 revoluție, comunism, trupe sovietice.
adevarul.ro/news/eveniment/un-adevar-crunt-iliescu-chemat-trupele-sovietice-1_50ad210e7c42d5a6638f368a/index.html




sâmbătă, 10 septembrie 2016

Istoria familiei Frusina, prezentată pe un interval de 1000 de ani partea a V-a

Fruszina
Fruszina
Prinț al Bulgariei

https://es.wikipedia.org/wiki/Fruzhin#/media/File:Prince_fruzhin_of_bulgaria.jpg


Fruszina prinț al Bulgariei





https://hu.wikibooks.org/wiki/C%C3%ADmerhat%C3%A1roz%C3%B3/Tam%C3%A1sfalvi_c%C3%ADmer

 Blazonul                         
familiei Tamásfalvy 




   Blazonul            
  familiei Tamás






https://www.google.co.uk/searchq=Tam%C3%A1sfalvy+csalad+photo&biw=931&bih=606&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjzqJ2GsYTPAhUCtBQKHb-oC64Q7AkINg&dpr=1.1#imgrc=dZmRUb4gqhPx-M%3A
   înrudirea familiei Frusina cu familia Tamásfalvy volumul XI pagina 34, autor Nagy Iván 



https://es.wikipedia.org/wiki/Fruzhin

Titulară: țarul Bulgariei
Informaţii personale  Născut în a doua jumătate a secolului al 14 - lea, la Târnovo, țaratul Bulgaria

Decedat la Brașov, în anul 1460, Regatul Ungariei

Casa   Șișman din Bulgaria [nume derivat din turcă, însemnând: obez, gras, corpolent]


   Blazonul familiei Tárkányi  


https://www.google.co.uk/searchq=T%C3%A1rk%C3%A1nyi++csalad&biw=931&bih=566&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiZ5tuD5ITPAhVDNxQKHW_vCeUQsAQIVA#imgrc=0zUCW--pOTwG-M%3A



   înrudirea familiei Frusina cu familia Tárkányi volumul XI pagina 53, autor Nagy Iván 

https://es.wikipedia.org/wiki/Fruzhin

Tatăl țarul Ioan Șișman al Bulgariei
Mama principesa Drăgana de Serbia [regină între anii 1371 și 1395] (fiica principelui Lazăr și a soției Milița Nemanjić)

Religia ortodoxă


Scutul familiei Fruszina [Editați date în wikidata]
   https://es.wikipedia.org/wiki/Fruzhin#/media/File:Stratemirovic_Coat_of_Arms.jpg















   înrudirea familiei Frusina cu familia Tárkányi volumul XI pagina 54, autor Nagy Iván 

Fruszina (în bulgară: Фружин, de asemenea, în formă transliterată: Fružin sau Frujin, a murit aproximativ în anul 1460) a fost al XV-lea nobil bulgar care a luptat în mod activ împotriva otomanilor împotriva cuceririi celui de-al doilea Imperiu Bulgar. A fost fiul unuia dintre ultimii țari bulgari, Ioan Șișman de Târnovo, prințul Fruszina a fost un co-organizator al răscoalei așa-zise a lui Constantin și Fruzsina, împreună cu Constantin al II-lea de Vidin, unul dintre ultimii monarhi bulgari. Fruszina a obținut susținerea cu precădere din partea Regatului Ungariei, unde a fost guvernatorul comitatului de Timiș delimitat la nord de comitatul de Arad, la est de comitatul de Krasó-Szörény, la sud de regatul Serbiei și la vert de comitatul de Torontal.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Szalmatercs

Blazonul comunei ungare Szalmatercs ce l-a avut
  ca ban pe George Tercsy începând din anul 1598

   înrudirea familiei Frusina cu familia Tercsy volumul XI pagina 108, autor Nagy Iván 


Sunt necunoscute mențiunile despre 

Fruszina înainte de căderea capitalei bulgare

 Târnovo
 sub atacul turcilor în anul 1393. El a mai  avut un frate, Alexandru, care s-a convertit la islam după cucerirea otomană, adoptând din acel moment numele de Iskender și devenind guvernator al Samsun - ului, oraș – port la Marea Neagră stăpânit de otomani -  iar apoi al orațului Smyrna. unde a murit în anul 1418.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Thelegdy_csal%C3%A1d
Blazonul familiei Thelegdy   












   înrudirea familiei Frusina cu familia Thelegdy volumul XI pagina 144, autor Nagy Iván 















La momentul ocupării capitalei Târnovo de
 turci, Fruszina inițial, a fugit la unchiul său Ioan
 Srațimir la Vidin în nord-vestul Bulgariei.
Părăsind cetatea Vidin, Fruszina s-a refugiat în Ungaria, la câtva timp după ocuparea capitalei Târnovo de turci.
 Sigismund I l-a acceptat pe Fruszina la curtea sa
 și i-a recunoscut pretenția la tronul Bulgariei.[1]

Blazonul familiei Tholdalagi 











  înrudirea familiei Frusina cu familia Tholdalagi volumul XI pagina 157, autor Nagy Iván 
Probabil că în anul 1404, Fruszina împreună cu vărul său Constantin al II-lea (ultimul monarh de Vidin) au condus o revoltă anti-otomană pe teritoriile bulgare. În ciuda detaliilor istorice contradictorii (în ceea ce privește durata și mărimea revoltei) există indicii că Fruszina împreună cu vărul său Constantin al II-lea au reușit să restabilească dominația pe cel puțin o parte considerabilă dintre pământurile bulgare. Cu toate acestea, revolta a fost zdrobită (probabil în anul 1413 sau 1418) și Fruszina s-antors în Ungaria. [1] 
În anul 1425, Fruszina a participat în serviciul Ungariei  la un raid maghiar-muntenesc al orașelor Vidin, Oryahovo și Silistra pe Dunăre, alături de voievodul valah Dan al II-lea. Sigismund I l-a recompensat pentru serviciul militar cu un titlu nobiliar pe prințul  Fruszina, acordându-i titlul de guvernator al comitatului Timiș precum și un domeniu personal la Lippa. Fruszina a vizitat Republica Ragusa (Dubrovnik) și pe liderii revoltei albaneze în anul 1435 ca diplomat ca diplomat al lui Sigismund I. [1] [2]

În anul 1444, el a participat la cruciada de la 
Varna condusă de la Władysław III al Poloniei, în 

încercarea de a-i expulza pe turcii otomani din

 Bulgaria și Europa. Campania s-a încheiat cu un

 dezastru, Władysław III al Poloniei murind în 

Bătălia de la Varna la Marea Neagră, iar Fruszina

 nu mai este menționat în niciuna dintre sursele

 istorice posterioare. [1] Fruszina a murit la Brașov în

 anul 1460.

Blazonul familiei Thuránszky    


înrudirea familiei Frusina cu familia Thuránszky volumul XI pagina 189, autor Nagy Iván 

Referințe[editează]

  1. ↑ Saltar a:a b c d e Бакалов, Георги; Милен Куманов (2003). «Фружин (неизв.-около 1460)». Електронно издание – История на България (en búlgaro). София: Труд, Сирма. ISBN 9844830679.

 https://www.google.ro/searchq=Thur%C3%A1nszky+csal%C3%A1d+photo&espv=2&biw=1024&bih=654&tbm=isch&imgil=o23tC1R5NGMvfM%253A%253Bs_kaDLod6RT7_M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fmek.oszk.hu%25252F09500%25252F09536%25252Fhtml%25252F0011%25252F20.html&source=iu&pf=m&fir=o23tC1R5NGMvfM%253A%252Cs_kaDLod6RT7_M%252C_&usg=__U5owfMnREFHUr1Ju4KrHxq4084A%3D&ved=0ahUKEwjt3rjS0q3PAhVLthQKHcGGCDQQyjcIMw&ei=ombpV-2FA8vsUsGNoqAD#imgrc=o23tC1R5NGMvfM%3A     
   Blazonul familiei Thuránszky   

 https://www.google.co.uk/searchq=Thur%C3%A1nszky+csal%C3%A1d++photo&biw=819&bih=523&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi846WxnarPAhXCaRQKHSkzD6cQsAQIJg#imgrc=tDcfjhik5CNWPM%3A



înrudirea familiei Frusina cu familia Thuránszky volumul XI pagina 190, autor Nagy Iván

Categorii:

Născut în secolul XIV

Decedat în anul 1460

Principe de Bulgaria Nobil al Bulgariei secolului

 XIV 

Nobilime a Bulgariei secolului XV Dinastia

 Stracimir

Nobilime a Ungariei 

Cavaleri ai Ordinului Dragonului

 https://www.google.co.uk/searchq=Th%C3%BAry+csal%C3%A1d++photo&biw=819&bih=481&tbm=isch&imgil=vRI1PerzKL9LYM%253A%253BTo8ka4qWBNflpM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.pechydepechujfalu.hu%25252Fcsaladfa%25252FOsszevont_csaladok%25252FSiebNIKempOroszMNZSPetris%25252FT%25252FThury.html&source=iu&pf=m&fir=vRI1PerzKL9LYM%253A%252CTo8ka4qWBNflpM%252C_&usg=__BdpbiL8zSKaz9lgssczysLHfTwI%3D&ved=0ahUKEwidhf6wpLDPAhXHtRQKHTtSC1sQyjcIOQ&ei=x8jqV92FBMfrUrukrdgF#imgrc=vRI1PerzKL9LYM%3A


Blazonul familiei Thúry







https://www.google.co.uk/searchq=Th%C3%BAry+csal%C3%A1d++photo&biw=819&bih=481&tbm=isch&imgil=vRI1PerzKL9LYM%253A%253BTo8ka4qWBNflpM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.pechydepechujfalu.hu%25252Fcsaladfa%25252FOsszevont_csaladok%25252FSiebNIKempOroszMNZSPetris%25252FT%25252FThury.html&source=iu&pf=m&fir=vRI1PerzKL9LYM%253A%252CTo8ka4qWBNflpM%252C_&usg=__BdpbiL8zSKaz9lgssczysLHfTwI%3D&ved=0ahUKEwidhf6wpLDPAhXHtRQKHTtSC1sQyjcIOQ&ei=x8jqV92FBMfrUrukrdgF#imgrc=atGKMmaTg7UExM%3A




https://es.wikipedia.org/wiki/Rebeli%C3%B3n_de_Constantino_y_Fruzhin
Răscoala lui Constantin și a lui Fruszina

Răscoala lui Constantin* și a lui Fruszina (în bulgară: Въстание на Константин и Фружин, Vastanie na Konstantin and Fruszina) a fost prima revoltă bulgară împotriva dominației otomane. Aceasta a fost organizată în secolul al XV-lea de doi nobili și a fost sprijinită de o coaliție creștină, dar fără a putea elibera Bulgaria.

http://images.google.fr/imgresimgurl=http%3A%2F%2Fwww.pechydepechujfalu.hu%2Fmyfiles%2Fhtmls%2Fsieb%2Fho_d_x_elemei%2Fimage077.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.pechydepechujfalu.hu%2Fcsaladfa%2FOsszevont_csaladok%2FSiebNIKempOroszMNZSPetris%2FD%2FDubraviczky.html&h=431&w=395&tbnid=Um0duhbuPZdlrM%3A&docid=UOMAxOssHL6mtM&ei=yuzwV8bwIumUgAbR7ofgAw&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=1338&page=0&start=0&ndsp=21&ved=0ahUKEwjG_ZfJ_7vPAhVpCsAKHVH3ATwQMwg2KBQwFA&bih=654&biw=1024

Blazonul familiei Tihanyi

* Constantin al II-lea de Bulgaria (în bulgară : Константин II Асен) (mort pe data de 16 septembrie 1422). Prinț de Bulgaria și țar asociat la domnia țaratului de Vidin din anul 1371 până în anul 1396.
http://www.pechy-de-pechujfalu.hu/myfiles/htmls/nagyivan/nix11w/nix11w-Title.html

înrudirea familiei Frusina cu familia Dubraviczky Fruzsinától alias Tihanyi volumul XI pagina 223, autor Nagy Iván  https://hu.wikibooks.org/wiki/C%C3%ADmerhat%C3%A1roz%C3%B3/Tihanyi_c%C3%ADmer

Blazonul familiei Tihanyi

[Fiu din I-a căsătorie cu Ana Basarab (fiica domnitorului Nicolae Alexandru – dinastia Basarab) și coregent al țarului Ioan Strațimir de Vidin. După Bătălia de la Nicopole care a pecetluit soarta Bulgariei, Otomanii anexară principatul de Vidin. Constantin scăpă și se refugie pe teritoriul Ungariei. El muri la Belgrad la data de 16 septembrie 1422.] 
http://www.pechy-de-pechujfalu.hu/myfiles/htmls/nagyivan/nix11w/nix11w-Title.html



















înrudirea familiei Frusina cu familia Dubraviczky Fruzsinától alias Tihanyi volumul XI pagina 224, autor Nagy Iván 

https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%9Aaratul_Vlaho-Bulgar
https://es.wikipedia.org/wiki/Rebeli%C3%B3n_de_Constantino_y_Fruzhin

Fruszina, fiul ţarului Ioan Şişman și vărul său Constantin al II-lea al Bulgariei (Konstantin), moștenitorul lui Ioan Straţimir, care a emigrat în Ungaria și Serbia, când turcii au supus Balcanii, a organizat o rebeliune în nordul Bulgariei, cu ajutorul domnitorului Țării Româneşti, Mircea cel Bătrân, a despotului sârb Ștefan Lazarević și a regelui maghiar Sigismund.


https://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6r%C3%B6k_csal%C3%A1d_(enyingi)#/media/File:COA_enyingi_T%C3%B6r%C3%B6k.jpg


Blazonul familiei Török




https://books.google.hu/booksid=CfkUAAAAYAAJ&pg=PP2&dq=Magyarorsz%C3%A1g+csal%C3%A1dai&hl=hu#v=onepage&q&f=false
înrudirea familiei Frusina cu familia Török volumul XI pagina 310, autor Nagy Iván 

https://es.wikipedia.org/wiki/Rebeli%C3%B3n_de_Constantino_y_Fruzhin
Înfrângerea suferită de otomani în bătălia de la Ankara, în 1402, a oferit condiții bune pentru o rebeliune, iar forțele creștine au trecut Dunărea dinspre nord spre ținuturile bulgare: Mircea I, însoțit de Constantin, a invadat Dobrogea, în timp ce Fruszina cu Ștefan Lazarević, sprijiniți de armata ungară, au intrat în ținuturile din nord-vestul Bulgariei (în împrejurimile Vidinului). Aceste invazii de succes au fost urmate de o revoltă a populației bulgare în unele zone.

   Blazonul familiei Török



https://books.google.hu/booksid=CfkUAAAAYAAJ&pg=PP2&dq=Magyarorsz%C3%A1g+csal%C3%A1dai&hl=hu#v=onepage&q&f=false
   înrudirea familiei Frusina cu familia Török volumul XI pagina 315, autor Nagy Iván 
https://es.wikipedia.org/wiki/Rebeli%C3%B3n_de_Constantino_y_Fruzhin

Scara, timpul și durata insurecției este incertă. Conform unor surse, această răscoală s-a petrecut în anul 1404, dar a fost rapid zdrobită de către unul dintre fiii lui Baiazid I – Süleiman-, consecinţele politice fiind: reținerea Dobrogei de către voievodul Țării Româneşti Mircea cel Bătrân și extinderea teritoriului despotatului lui Ștefan Lazarević, în timp ce eforturile prinţului Fruszina și ale fostului coîmpărat al ţaratului de Vidin Constantin al II-lea de Bulgaria, nu au avut succes.

https://hu.wikibooks.org/wiki/C%C3%ADmerhat%C3%A1roz%C3%B3/Turcs%C3%A1nyi_c%C3%ADmer#/media/File:Turcs%C3%A1nyi.JPG
   Blazonul familiei Turcsányi



https://books.google.hu/booksid=CfkUAAAAYAAJ&pg=PP2&dq=Magyarorsz%C3%A1g+csal%C3%A1dai&hl=hu#v=onepage&q&f=false

   înrudirea familiei Frusina cu familia Turcsányi volumul XI pagina 349, autor Nagy Iván 

https://es.wikipedia.org/wiki/Rebeli%C3%B3n_de_Constantino_y_Fruzhin

Alții susțin că rebeliunea a început în anul 1407 sau 1408, iar Constantin al II-lea de Bulgaria și prinţul Fruszina au reuşit să-şi recupereze domeniile lor, ale fostului Imperiu bulgar, la momentul devenirii sale paşalâc turcesc (căzut sub dominaţie otomană în sudul Dunării), abia începând cu anul 1413 (cel mai devreme), când este documentat că Musa Çelebi, alt fiu al lui Baiazid I, i-a “ruinat [pe] bulgari”. Conform unui al treilea grup de istorici care își bazează teoria pe nota istoricului bizantin Duka  (cca. 1400 – cca. 1462), [sub domnia lui Constantin al XI-lea Paleologul] potrivit căruia delegații bulgari au participat la  negocierile de la Bursa între Mehmed I şi Manuel al II-lea Paleologul în anul 1413, revolta fiind zdrobită abia în anul 1418, alături de mai multe rebeliuni independente.

https://www.google.co.uk/searchq=Ujfalussy+csal%C3%A1d++photo&biw=820&bih=462&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwijib3HiKbQAhVDchQKHUGWB9oQ7AkINA&dpr=1.25#tbm=isch&q=Ujfalussy++csal%C3%A1d++photo&imgrc=DSnImMsg6G3n_M%3A
Blazonul familiei Ujfalussy   








https://www.google.ro/search?q=photo++Ujfalussy+csal%C3%A1d++Nagy+Iv%C3%A1n+G%C3%A1sp%C3%A1r+1445.+58.+De+Div.-Ujfalu.+photo&biw=911&bih=567&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiyyLGnl6bQAhUHbxQKHfCpC9YQ7AkIJQ#imgrc=JaQ-OW0Gif3-ZM%3A
   înrudirea familiei Frusina cu familia Ujfalussy volumul XI pagina 379, autor Nagy Iván 







https://es.wikipedia.org/wiki/Rebeli%C3%B3n_de_Constantino_y_Fruzhin

După rebeliune, Constantin și Fruszina lideri încă o dată, s-au stabilit în străinătate, Constantin în Serbia și Fruszina în Ungaria. Constantin a murit în anul 1422 în Serbia, în timp ce  Fruszina a continuat să militeze în mod activ în Ungaria pentru restaurarea Imperiului Bulgar. A luat parte cu voievodul Dan al II-lea la atacul asupra Silistrei în anul 1425 și din această cauză a fost distins cu domeniul Lippa în Timișoara de Sigismund de Luxembourg.

https://www.google.co.uk/searchq=Ujfalussy+csal%C3%A1d++photo&biw=820&bih=462&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwijib3HiKbQAhVDchQKHUGWB9oQ7AkINA&dpr=1.25#tbm=isch&q=Ujfalussy++csal%C3%A1d++photo&imgrc=ncQ-BfwmcKouTM%3A
Blazonul familiei Ujfalussy  

https://es.wikipedia.org/wiki/Rebeli%C3%B3n_de_Constantino_y_Fruzhin
Fruszina a fost trimis de regele Ungariei spre a-i ajuta pe rebelii albanezi aflați sub conducerea lui Gjergj Arianiti în anul 1435. El de asemenea, a participat cu Vladislav al III-lea al Poloniei în campania care a culminat cu bătălia de la Varna, în anul 1444. 

https://www.google.co.uk/searchq=Ujfalussy+csal%C3%A1d++photo&biw=820&bih=462&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwijib3HiKbQAhVDchQKHUGWB9oQ7AkINA&dpr=1.25#tbm=isch&q=Ujfalussy++csal%C3%A1d++photo&imgrc=ZQnrB6h5SKJv1M%3A 

   înrudirea familiei Frusina cu familia Ujfalussy volumul XI pagina 382, autor Nagy Iván 

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D0%BD

Fruszina își pierde treptat poziția sa la curtea ungară, iar în anul 1454 a domeniului de la Lippa. În același an 1454, în registrul de impozitare otoman se menționează decontarea făcută de un prinț cu numele de Fruszina în ținuturile dintre Svrlig și Pirot.Prințul Fruszina a murit în jurul anului 1460 la Brașov.

https://www.google.co.uk/searchq=Ujfalussy+csal%C3%A1d++photo&biw=820&bih=462&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi1lP6c0bfQAhUKcRQKHX0lDhwQ7AkIOg&dpr=1.25#imgrc=UUYq4GWuUDBPOM%3A
   Blazonul familiei Ujfalussy 


https://www.google.co.uk/searchq=Ujfalussy+csal%C3%A1d++photo&biw=820&bih=462&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi1lP6c0bfQAhUKcRQKHX0lDhwQ7AkIOg&dpr=1.25#imgrc=XMiY9jFV9yYDTM%3A


 înrudirea familiei Frusina cu familia Ujfalussy volumul XI pagina 383, autor Nagy Iván 

https://en.wikipedia.org/wiki/Dragana_of_Serbia

Drăgana de Serbia
https://en.wikipedia.org/wiki/Dragana_of_Serbia#/media/File:Dragana.jpg
   Drăgana Hrebelyanovich, consoarta împărăteasă a Bulgariei (uneori numită Mara)

predecesor
succesor
informaţii personale
naștere
familie
tatăl
mama
soț
https://www.google.co.uk/searchq=Ujlaky+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjZwv6K-LfQAhXDXBQKHXHmCyQQsAQIHA#imgrc=Io7Wz4F-iXr9RM%3A
   Blazonul familiei Ujlaky





https://www.google.co.uk/searchq=Ujlaky+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjZwv6K-LfQAhXDXBQKHXHmCyQQsAQIHA#imgrc=WxR4DsdPg1xmCM%3A
  




























 înrudirea familiei Frusina cu familia Ujlaky volumul XI pagina 395, autor Nagy Iván 

https://en.wikipedia.org/wiki/Dragana_of_Serbia#/media/File:Dragana.jpg
Drăgana Lazarevic Șișman (în sârbă: Драгана Лазаревић Шишман, în bulgară: Драгана Хребелянович) (a murit în septembrie 1395) a fost prințesă de Serbia și țarină de Bulgaria. Ea a fost fiica prințului Lazăr și Milicăi, soțul ei a fost țarul Ivan Șișman și fii săi, Alexandru și Fruszina.

https://www.google.co.uk/searchq=%C3%9Crm%C3%A9nyi+%E2%86%92+csal%C3%A1d++photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjv9o3ywMbQAhWL1ywKHYOjBVIQsAQILA#imgrc=SOyYbcfX9yrhfM%3A
   Blazonul familiei Ürményi 





https://books.google.hu/booksid=CfkUAAAAYAAJ&pg=PP2&dq=Magyarorsz%C3%A1g+csal%C3%A1dai&hl=hu#v=onepage&q&f=false
















înrudirea familiei Frusina cu familia Ürményi  volumul XI pagina 430, autor Nagy Iván 
https://en.wikipedia.org/wiki/Dragana_of_Serbia#/media/File:Dragana.jpg
Aproape că nu există surse istorice despre Drăgana Hrebelyanovich. Există un text în necrologul întocmit de Boril privind consoartele lui Ioan Șișman:
‟... Pe Kira Maria, împărăteasa pioasă a marelui împărat Ioan Șișman, spre veșnică amintire. Stăpânei doamne Desislava, mama împărătesei Maria cea pioasă - numită în chip angelic Debora [Judecători 4: 4] ... ”

   Blazonul familiei Wárday   





 https://www.google.co.uk/searchq=W%C3%A1rday+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiWuvqBy9jQAhUKiiwKHZJ0DkUQ7AkIKA#imgrc=qKYLagTIeBHeFM%3A
   înrudirea familiei Frusina cu familia Wárday volumul XII pagina 507, autor Nagy Iván 
https://en.wikipedia.org/wiki/Dragana_of_Serbia#/media/File:Dragana.jpg

Pe baza acestui text, istoricul Plamen Pavlov propune o nouă teorie despre împărăteasă. El presupune că din moment ce Lazăr n-a avut nici o soție pe nume «Desislava», este posibil să existe două femei diferite. Prin urmare, este posibil ca numele primei soții a lui Ioan Șișman să fi fost acela de Maria [numită și Kira Maria] și cel al celei de- a II- a, acela de Drăgana Hrebelyanovici. [1]


https://www.google.co.uk/searchq=V%C3%A9ssey+csal%C3%A1d++photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&imgil=RfAI1deQHPeHQM%253A%253Bx59dyj2_q1YRM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.pechydepechujfalu.hu%25252Fmyfiles%25252Fhtmls%25252Fnagyivan%25252Fnix12w%25252Fnix12w.html&source=iu&pf=m&fir=RfAI1deQHPeHQM%253A%252Cx59dyj2_q1YRM%252C_&usg=__RRWlCWMyFbwK0Ufgyq77NcPHhA%3D&ved=0ahUKEwjp8vOTrzQAhWFfiwKHW7YD1UQyjcIOw&ei=AWVNWKnuKYX9sQHusL-oBQ#imgrc=RfAI1deQHPeHQM%3A
   
   Blazonul familiei Véssey 














 
https://books.google.hu/booksid=CfkUAAAAYAAJ&pg=PP2&dq=Magyarorsz%C3%A1g+csal%C3%A1dai&hl=hu#v=onepage&q&f=false

   

















înrudirea familiei Frusina cu familia Véssey volumul XII pagina 612, autor Nagy Iván 

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Laz%C4%83r_al_Serbiei

Lazăr al Serbiei

Lazăr Hrebeljanovici
Lazar Hrebeljanović
Лазар Хребељановић


https://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Knez_Lazar,_Vladislav_Titelbah.jpg

   ‟Țarul Lazăr”
de 
Vladislav Titelbah

Domnie
~1370–1389
Născut
1329
Decedat
28 iunie 1389 (60 de ani)
Kosovo Polje
Predecesor
Ștefan Uroș al V-lea al Serbiei
Împărat al sârbilor și al grecilor
Succesor
Căsătorit cu
Moștenitor
Casa Regală
Tată
Pribac Hrebeljanovici
Înmormântat



https://www.google.co.uk/searchq=Vit%C3%A9z+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwin4cHY3OzQAhWLBiwKHZbPBJIQ7AkINQ#imgrc=C9IFnOXbnsl0XM%3A
    Blazonul familiei Vitéz











https://www.google.co.uk/searchq=Vit%C3%A9z+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwin4cHY3OzQAhWLBiwKHZbPBJIQ7AkINQ#imgrc=7jCVibnU2XUaGM%3A          

   
înrudirea familiei Frusina cu familia Vitéz volumul XII pagina 674, autor Nagy Iván 

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Laz%C4%83r_al_Serbiei

Ștefan Lazăr Hrebeljanovici (în sârbă Stefan Lazar Hrebeljanović, Стефан Лазар Хребељановић; 1329 - 28 iunie 1389), cunoscut de asemenea cu numele Țarul Lazăr (Цар Лазар) a fost un cneaz sârb din Evul Mediu, domnitor al Serbiei morave, o parte din fostul puternic Țarat Sârb sub domnia lui Ștefan cel Puternic. Lazăr a luptat în Bătălia de la Kosovo Polje cu o oaste de două ori mai mică din punct de vedere numeric decât cea a Imperiului Otoman și a murit, împreună cu cea mai mare parte din boierimea sârbească și Murad care în cele din urmă a dus la căderea Serbiei ca stat suveran.[1] Evenimentele sunt considerate de o mare importanță pentru națiunea sârbă, iar cneazul este venerat ca un sfânt de Biserica Ortodoxă Sârbă și un erou în poezia epică sârbă.


CARTE DE EZSO Vlkolinszky




 Carte scrisă de un membru al familiei Vlkolinszky

   înrudirea familiei Frusina cu familia Vlkolinszky volumul XII pagina 709, autor Nagy Iván 


 https://ro.wikipedia.org/wiki/Laz%C4%83r_al_Serbiei
Bătălii [modificare | modificare sursă]
Prima sursă care menționează pătrunderea otomanilor pe teritoriul lui Lazăr este într-o cronică scrisă în 1381, când doi dintre supușii cneazului, Vitomir și Crep i-au învins pe turci în bătălia de la Dubravnița în apropierea orașului Paracin. După acest eveniment, nu s-a mai remarcat nici o ostilitate între Lazăr și turci până în 1386. Lazăr a adunat alți câțiva nobili sârbi, inclusiv Tvrtko, rege al Bosniei, iar în 1386 pe Timurtaș, generalul lui Murad, în bătălia de la Ploceanik l-a înfrânt, obligându-i pe otomani să se retragă la sud de Niș. În 1388, multe trupe sârbe au fost prezente în bătălia de la Bilecia, unde forțele aliate sârbo-bosniace i-au învins cu greu pe turci.[2]

https://www.google.co.uk/searchq=Z%C3%A1mory+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiBi9mA9PvQAhUecVAKHdsECoEQsAQIGw#imgrc=yzBgCLYqZDJ4IM%3A








   Blazonul familiei Zámory

https://www.google.co.uk/searchq=Z%C3%A1mory+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiBi9mA9PvQAhUecVAKHdsECoEQsAQIGw#imgrc=pVhUo6sv0maJsM%3A              
   înrudirea familiei Frusina cu familia Zámory volumul XII pagina 756, autor Nagy Iván 

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Laz%C4%83r_al_Serbiei
Bătălia de la Kosovo Polje[modificare | modificare sursă]
Înaintea bătăliei, Lazăr a respins legământul de vasalitate și pace și a fost hotărât să lupte până la ultimul om, deoarece nu dorea să își trădeze poporul.[3]
I-a blestemat pe toți sârbii care nu l-au ajutat să lupte împotriva turcilor cu așa numitul „Blestem de la Kosovo”înscris la Gazimestan (Calea războinicului), unde se presupune că ar fi murit, astăzi este un monument pentru sârbii care au luptat împotriva turcilor.[3]




   Blazonul familiei Zarka

https://www.google.co.uk/searchq=Zarka+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=462&tbm=isch&imgil=yzS5EQRs0jGleM%253A%253BMpb5rsN9jPCFtM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.pechydepechujfalu.hu%25252Fcsaladfa%25252Findex.php%25253Fid%2525253D212117&source=iu&pf=m&fir=yzS5EQRs0jGleM%253A%252CMpb5rsN9jPCFtM%252C_&usg=__kXgcyt2QHLr1nEMoqT98_su9kA%3D&ved=0ahUKEwiVxaiiPzQAhXJdFAKHYWCFsQyjcINQ&ei=tp9VWJWSNMnpwQKPraLYBQ#imgrc=yzS5EQRs0jGleM%3A

înrudirea familiei Frusina cu familia Zarka volumul XII pagina 763, autor Nagy Iván 
https://ro.wikipedia.org/wiki/B%C4%83t%C4%83lia_de_la_Kosovo_Polje_(1389)#/media/File:Battle_of_Kosovo,_Adam_Stefanovi%C4%87,_1870.jpg
   Bătălia de la Kosovo

 Polje (1389)



https://www.google.co.uk/searchq=Zerdahelyi+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiMz4WKvf7QAhVXMVAKHYbXD_YQsAQIMg#imgrc=yELeOB1Z3cXX5M%3A
   Blazonul familiei Zerdahely





https://www.google.co.uk/searchq=Zerdahelyi+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiMz4WKvf7QAhVXMVAKHYbXD_YQsAQIMg#tbm=isch&q=Zerdahelyi+csal%C3%A1d+benedek+1490++Photo&imgrc=PBrDY_4_Zbtl_M%3A
   înrudirea familiei Frusina cu familia Zerdahelyi volumul XII pagina 802, autor Nagy Iván 

https://en.wikipedia.org/wiki/Lazar_of_Serbia

Principele Lazăr Hrebeljanovic (în sârbă scris cu caractere chiriliceЛазар Хребељановић, s-a născut aproximativ în anul 1329 – până la data de 15 iunie 1389) a fost un conducător medieval sârb, fiind creatorul celui mai mare și cel mai puternic stat de pe teritoriul dezintegrat al fostului Imperiu sârb. Statul fondat de Lazăr, a fost cunoscut în istoriografie ca fiind Moravia sârbească, cuprinzând bazinele Marii Moravii, Moravia de vest, și a Moravei de sud

https://en.wikipedia.org/wiki/Lazar_of_Serbia#/media/File:Prince_Lazar_(Ravanica_Monastery).jpg
  ‟Țarul Lazăr

Lazăr a condus statul sârb din anul 1373 până la moartea sa survenită în anul 1389. Programul politic al lui Lazăr a fost de a reunifica sub el a micilor state sârbe dezintegrate, ca succesor direct al dinastiei Nemanjic, obiectiv care s-a încheiat în anul 1371, după două secole de dominație al dinastiei Nemanjic asupra Serbiei. Lazăr a avut un sprijin deplin din partea Bisericii Serbiei pentru acest program, dar nobili sârbi puternici nu l-au recunoscut în calitate de conducător suprem.

https://www.google.co.uk/searchq=Zichy+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&imgil=wDqvIhEZpjvZOM%253A%253BN1G9MbDlSihxrM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fmek.oszk.hu%25252F01900%25252F01902%25252Fhtml%25252Findex213.html&source=iu&pf=m&fir=wDqvIhEZpjvZOM%253A%252CN1G9MbDlSihxrM%252C_&usg=__aKNami5tJRFMzIvHvmk2K6E9hE%3D&ved=0ahUKEwjz6pvioo3RAhXVdVAKHaBOBcUQyjcISA&ei=M6VeWLOFJtXrwQKgnZWoDA#imgrc=wDqvIhEZpjvZOM%3A                                       
   Blazonul familiei Zichy



https://www.google.co.uk/searchq=Zichy+csal%C3%A1d++Photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&imgil=wDqvIhEZpjvZOM%253A%253BN1G9MbDlSihxrM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fmek.oszk.hu%25252F01900%25252F01902%25252Fhtml%25252Findex213.html&source=iu&pf=m&fir=wDqvIhEZpjvZOM%253A%252CN1G9MbDlSihxrM%252C_&usg=__aKNami5tJRFMzIvHvmk2K6E9hE%3D&ved=0ahUKEwjz6pvioo3RAhXVdVAKHaBOBcUQyjcISA&ei=M6VeWLOFJtXrwQKgnZWoDA#imgrc=8T2w2nXHVyZiBM%3A
   înrudirea familiei Frusina cu familia Zichy volumul XII pagina 818, autor Nagy Iván 











https://en.wikipedia.org/wiki/Lazar_of_Serbia

Lazăr s-a născut în jurul anului 1329, în cetatea Prilepac, la 13 kilometri sud - est de orașul Novo Brdo, fiind un important centru minier al statului medieval sârb. Familia Lazăr a avut ca fief în mod ereditar  cetatea Prilepac asigurând protecția, împreună cu cetatea Prizrenac (din apropiere) minelor și așezărilor din jurul orașului Novo Brdo. [1] Tatăl lui Lazăr, Pribac, a fost un logofătul (cancelar), la curtea lui Ștefan Uroš Dušan , [2] , un membru al dinastiei Nemanjic, devenind rege sârb între anii 1331-1346, urcând apoi la demnitatea de țar sârb între anii 1346-1355. Gradul de logofăt a fost relativ modest în ierarhia nobilimii sârbe. 
https://en.wikipedia.org/wiki/Lazar_of_Serbia#/media/File:Knez_Lazar_i_kneginja_Milica.jpg

   Cneazul Lazăr și cneaghina

Milica
 

Dušan ajunge să fie

 conducătorul Serbiei prin

 detronarea tatălui său, regele 
Ștefan Uroš al III-lea. Dušan a acordat apoi titluri mai mari nobililor din mica nobilime rămași fideli lui în revolta sa, ridicându-i la poziții mai înalte în ierarhia feudală. În acest fel, Pribac a urcat la rangul de logofăt. Potrivit istoricului sârbo - croat Mavro Orbin, istoric ragusan, numele de familie inițial al lui Pribac și cel al lui Lazăr, a fost Hrebeljanović. Afirmația  istoricului Orbin a fost larg acceptată în istoriografie. [3]

https://hu.wikipedia.org/wiki/Zichy_csal%C3%A1d#/media/File:COA_bishop_HU_Zichy_Domonkos.png
   Blazonul familiei Zichy  





https://books.google.hu/booksid=CfkUAAAAYAAJ&pg=PP2&dq=Magyarorsz%C3%A1g+csal%C3%A1dai&hl=hu#v=onepage&q&f=false
    înrudirea familiei Frusina cu familia Zichy volumul XII pagina 818, autor Nagy Iván 









Curtean edita sursă ]
Numele de Pribac i-a fost decernat de Dušan într-un alt fel: fiul său Lazăr a primit funcția de stavilac [similar cu funcțiile bizantine de Domestikos și paharnic]  la curtea domnitorului. Termenul Stavilac (literal ‟tezaurier”) avea un rol în ceremonia mesei regale, deși el putea fi încredințat nobililor, ce n-aveau nimic de - a face cu ritualul curții. Titlul de stavilac era situat pe ultimul loc în ierarhia nobilimii sârbe. Acest titlu a fost, cu toate acestea, destul de prestigios deoarece a permis deținătorului său să fie foarte aproape de rege.
https://be.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%96%D0%BB%D1%96%D1%86%D0%B0_%D0%A1%D0%B5%D1%80%D0%B1%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F#/media/File:Kneginja_Milica.jpg
   Milica fiica principelui Vratko


 Stavilac - ul Lazăr s-a căsătorit cu Milica; în conformitate cu genealogii ulterioare, create în prima jumătate a secolului al al XV-lea, Milica era fiica 
principelui Vratko, stră-nepot al principelui Vukan. Principele Vukan a fost unul dintre cei trei fii ai marelui principe Ștefan Nemanja, fondatorul dinastiei Nemanjić conducătoarea Serbiei în perioada 1166 - 1371. Urmaișii lui Vukan nu sunt menționați în nici o sursă cunoscută, anterioară genealogiilor din secolul al XV-lea. [3]

https://www.google.com.sl/searchq=hrad+Zim%C3%A1n+photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjo7oGYjJDRAhXOMVAKHa8zDj8Q7AkIOA#tbm=isch&q=Zim%C3%A1n+photo&imgrc=uAdY1esfywHBzM%3A
   Blazonul familiei Zimán  







https://www.google.co.uk/searchq=Zim%C3%A1n+csal%C3%A1d++Photo&biw=911&bih=513&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiP7KeHh5DRAhXWclAKHQClBsoQsAQIGw#imgrc=oIsx8qBnhEC0XM%3A
   înrudirea familiei Frusina cu familia Zimán volumul XII pagina 819, autor Nagy Iván 



https://en.wikipedia.org/wiki/Lazar_of_Serbia

Țarul Dušan în mod brusc, a murit în anul 1355 la vârsta de aproximativ 47 de ani, [4]și a fost urmat fiul său Ștefan Uroš al V-lea în etate de 20 de ani. [5] Lazăr a rămas pe mai departe un stavilac la curtea noului țar. [3] Moartea lui Dušan a fost urmată de agitarea activității separatiste în Imperiul sârb

https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0:BMM-LazarHrebeljanovi%C4%871.JPG
 ‟Țarul Lazăr”   



Epirul și Tesalia situate în sud -vestul Imperiul sârb, s- au desprins în anul 1359. Același lucru sa întâmplat cu Braničevo și Kučevo, regiuni de nord – est ale Imperiului, controlate de familia Rastislalić, care au recunoscut suzeranitatea regelui Ludovic I al Ungariei .Restul populației statului sârb a rămas loial tânărului țar Uroš. Între timp, chiar și în cadrul Imperiului sârb acesteia, cu toate acestea, nobilii sârbi din înalta nobilime își afirmau tot mai tare independența față de autoritatea țarului. [6]


    Blazonul familiei Szerkesztő Zimán



   înrudirea familiei Frusina cu familia Szerkesztő Zimán volumul XII pagina 845, autor Nagy Iván 

   Bătălia de la Kosovo (1389)





   Blazonul familiei Zmeskal 





   înrudirea familiei Frusina cu familia familiei Zmeskal volumul XII pagina 845, autor Nagy Iván 








https://fr.wikipedia.org/wiki/Bataille_de_Kosovo_Polje
Bătălia de la Kosovo Polje (în limba sârbă scris cu caractere chirilice Бој на Косову sauКосовска битка în limba sârbă în latină, Kosovski boj sau Boj na Kosovu, în albaneză Beteja e Fushë Kosovës), este o luptă între Imperiul Otoman împotriva unei coaliții de voievozi creștini din Balcani, având loc la data de 15 iunie1389 4, în Kosovo, pe «câmpiei Mierlei». Principalele contingente ale coaliției erau cele ale principelui sârb Lazăr Hrebeljanovic și rege al Bosniei Tvrtko I. Aceste trupe au fost consolidate cu alte contingente creștine din Balcani, inclusiv vlahi, maghiari și croați 5 , 6. 

https://fr.wikipedia.org/wiki/Bataille_de_Kosovo_Polje#/media/File:La_Serbie_en_fin_de_regne_de_Lazar.jpg
   Hartă reprezentând configurația granițelor statelor balcanice înainte de bătălia de la Kosovo, la sfârșitul domniei principelui Lazăr

Mitificarea acestei lupte a servit ca fundament pentru mitul sârb al Kosovo-ului, că ar fi leagănul națiunii lor. Sârbii n-au fost singurii participanți la acest război. Mai mult decât atât, imperiul sârb moștenit de Dušan, s-a prăbușit la scurt timp după moartea sa survenită în anul 1355, adică  cu 23 de ani în urmă, nu după bătălia de la Kosovo.

https://hu.wikibooks.org/wiki/C%C3%ADmerhat%C3%A1roz%C3%B3/Z%C3%B3lyomi_c%C3%ADmer#/media/File:Coa_Family_Albisi_Z%C3%B3lyomi.svg
Blazonul familiei Zólyomy 







https://www.google.co.uk/searchq=Z%C3%B3lyomy+csal%C3%A1d++Photos&biw=911&bih=56=gn9eNM%253A%253BTNDTSuvZLalY6M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.pechydepechujfalu.hu%25252Fcsaladfa%25252Findex.php%25253Fid%2525253D212237&source=iu&pf=m&fir=78wNkj8Xgn9eNM%253A%252CTNDTSuvZLalY6M%252C&usg=__kM3x5URBoj9stdVmH9GyaPisImE%3D&ved=0ahUKEwjfit68xJLRAhVTOFAKHXxcA6sQyjcIOA&ei=omdhWNxH9PwwAL8uI3YCg#imgrc=78wNkj8Xgn9eNM%3A 



   
înrudirea familiei Frusina cu familia familiei Zólyomy volumul XII pagina 873, autor Nagy Iván 

https://fr.wikipedia.org/wiki/Bataille_de_Kosovo_Polje


Bătălia de la Kosovo Polje

Contextul politic 

Puterea turcă n-a încetat să se afirme în Balcani de la sosirea ei în anul 1346, înlocuind treptat puterea bizantină muribundă. Din data de 26 septembrie 1371, și în urma bătăliei de la Marica, otomanii și-au fost deschise ușile Balcanilor, distrugând o armată puternică, adunată de principele sârb Vukašin Mrnjavčević.
Din acel moment, amenințarea turcă n-a încetat să crească în regiune, în timp ce mulți principi locali nu erau în stare să-i reziste. Bizantinii lui Ioan al V-lea Paleologul deveniseră vasali sultanului începând din anul 1373, ca și bulgarii. În Occident, papa a încercat din greu să înceapă o cruciadă, dar apelul său n-a dat rezultate decât mult mult mai târziu, pe când pericolul turcesc amenința Italia și Ungaria de asemenea, în anul 1396, cu ocazia bătăliei de la Nicopole.

https://www.google.ro/searchq=Zrittey+csal%C3%A1d++++Photos&biw=911&bih=513&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwijsIfj65TRAhWSOlAKHRiSDroQ7AkIMg&dpr=1.13#tbm=isch&q=+Zrittey+&imgrc=eY6MT7CQxjuCaM%3A
   Blazonul familiei Zrittey inclus în sigiliu


https://www.google.co.uk/searchq=Zrittey+csal%C3%A1d++1280+++Photos&biw=546&bih=340&tbm=isch&imgil=qwvSfmw2OkUuBM%253A%253BzwqnWZ1rt9hD4M%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.pechydepechujfalu.hu%25252Fcsaladfa%25252Findex.php%25253Fid%2525253D212261&source=iu&pf=m&fir=qwvSfmw2OkUuBM%253A%252CzwqnWZ1rt9hD4M%252C_&usg=__YOv1AhGtewr67HDb7Vw0a3BIsV0%3D&dpr=1.88&ved=0ahUKEwiuraSt6JTRAhXYIFAKHVGUCVsQyjcIOA&ei=sZliWO6QENjBwALRqKbYBQ#imgrc=qwvSfmw2OkUuBM%3A
   înrudirea familiei Frusina cu familia familiei Zrittey volumul XII pagina 891, autor Nagy Iván 

https://fr.wikipedia.org/wiki/Bataille_de_Kosovo_Polje



Bătălia de la Kosovo Polje

Prima bătălie pe teritoriul lui Lazăr între sârbi și turci a avut loc în anul 1381 pe malurile râului Dubravnica aproape de Paraćin. Armata sârbă condusă de generalii Crep și Vitomir, a câștigat victoria. Bătălia de la Dubravica a fost sărbătorită de toți creștinii. Apoi în anul 1386, Lazăr însuși a interceptat o a doua armată, condusă de Murat I er în persoană, în apropiere 

de râul Toplica aproape de Plocnik confruntarea ducând la încă o înfrângere pentru turci ( bătălia de la Plocnik - «lui Murat i-a fost frică, el a fugit», relatează un cronicar sârb al timpului.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/49/Zichy_Mansion%2C_Zichy%C3%BAjfalu.jpg
   Castelul familiei Zichy






https://www.google.co.uk/searchq=Zichy+csal%C3%A1d++photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjCkZyiwZnRAhVRe1AKHcG9AfIQsAQIJg#imgrc=gtoA6cwrGDhXIM%3A









   
înrudirea familiei Frusina cu familia familiei Zichy volumul XII pagina 927, autor Nagy Iván 

https://fr.wikipedia.org/wiki/Bataille_de_Kosovo_Polje



Bătălia de la Kosovo Polje

În ciuda acestor înfrângeri în luptele duse împotriva sârbilor, turcii mergeau din victorie în victorie în restul Europei de sud - est. În anul 1388, Tesalonic-ul a căzut după un lung asediu. Orașul Serres era deja otoman începând cu anul 1383, iar turcii au ocupat de asemenea regatul sârb al lui Vukasin începând din anul 1371. Prin urmare turcii dispuneau de importante rezerve militare, datorită noilor lor vasali. Ei îl atacară după aceea pe regele Bosniei Tvrtko I er aliat al lui Lazăr, sperând astfel să-l slăbească pe acesta din urmă. Generalul lui Tvrtko, Vlatko Vukovic, a pus pe fugă armata turcă condusă de Lala Șâhin Pașa, în timpul bătăliei de la Bileća.

https://www.google.co.uk/searchq=Zichy+csal%C3%A1d++photo&biw=820&bih=510&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjCkZyiwZnRAhVRe1AKHcG9AfIQsAQIJg#tbm=isch&q=Zichy+csal%C3%A1d+II+Tabla++photo&imgrc=OP4BH_hD_bk9GM%3A
   Blazonul familiei Zichy


   înrudirea familiei Frusina cu familia familiei Zichy volumul XII pagina 928, autor Nagy Iván 












https://fr.wikipedia.org/wiki/Bataille_de_Kosovo_Polje




Bătălia de la Kosovo Polje

Armata sârbă se găsea sub comanda unor voievozi [ref. necesară], rivali din punct de vedere politic pentru supremația asupra sârbilor: Lazăr Hrebeljanović, voievod al Serbiei, și vasalul și ginerele său Vuk Branković voievod sârb de Kosovo. Armata sârbă se sprijinea, de asemenea, pe de mai mulți aliați creștini, regele Bosniei Tvrtko I. Se știe că vlahii, ungurii și croații au participat6.