joi, 29 iunie 2017

IPOTEZELE MOMENTULUI RĂZBOIULUI ARMAT PE TERITORIUL ROMÂNIEI ANULUI 2017



IPOTEZELE MOMENTULUI RĂZBOIULUI

 ARMAT PE TERITORIUL ROMÂNIEI 

ANULUI 2017


https://ro.wikipedia.org/wiki/Eclipsa_de_Soare_din_11_august_1999#/media/File:SE1999Aug11T.png
    Harta eclipsei totale de Soare din 11 august 1999

Motto: 6.  Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri

 de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci

 trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.

7.   Căci se va ridica neam peste neam şi 

împărţie peste împărăţie şi va fi foamete şi 

ciumă şi cutremure pe alocuri.” (Matei 24: 6, 7).

Cel mai mare seism de adâncime din ultimii 7 

ani. Ce spun experții despre producerea unui 

cutremur puternic în România


https://en.wikipedia.org/wiki/Solar_eclipse_of_August_11,_1999#/media/File:Solar_eclipse_1999_4_NR.jpg
 Solar eclipse 1999 4 NR.jpg   Eclipsa totală de soare Solare 

din anul 1999, văzută în Franța








23 06 2017 Epicentrul seismului care a zguduit

vineri noapte multe județe din țară a fost în 

zona 
Vrancea, la 154 de kilometri nord de 

Capitală. Și bucureștenii au resimțit cutremurul.

Cutremurul a avut loc la ora 2,11’ în zona



Vrancea, iar cercetătorii de la Institutul de Fizică 

Pământului spun că a fost la 112 kilometri 

adâncime.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/cutremur-in-vrancea-primele-
detalii-magnitudine-de-5-6-resimtit-puternic-in-bucuresti.html
    Harta cu epicentrul cutremurului:


Datele inițiale au arătat o magnitudine de 5,6° 



pentru seismul petrecut la ora 2:11’ în România. 

Există informații că seismul a fost resimțit și în 

Bulgaria.

Harta cu epicentrul cutremurului:

https://de.wikipedia.org/wiki/Sonnenfinsternis_vom_11._August_1999#/media/File:SE1999Aug11TMglobalC.png
    Weltkarte der Sonnenfinsternis vom 11. August 1999   Eclipsa totală de soare Solare 
din anul 1999
Pentru a putea înțelege ce neam se ridică peste alt neam, vom recurge la profeția biblică, la cea a Sfinților Părinți, la semnele Domnului, la loc de cinste punând hierofania transilvăneană de la Coșdeni, din decembrie 1989.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Eclipsa_de_Soare_din_11_august_1999#/media/File:500_lei-1999.jpg
   numismatică privind eclipsa totală de soare Solare 
din anul 1999

Fiindcă evenimentele ce vor urma se vor asemăna într-o oarecare măsură cu cele din anul 1989, vom apela la profeția pustnicului Agatanghel, trăitor în anul 1327: “Leul este prea viteaz, se va ridica deasupra cocoșului (Ungaria). Cocoșul însă va scociorâ ochii leului”. Fiind o istorie ce se repetă, secțiunea intitulată “ridicarea deasupra cocoșului” este pentru anul 2017
Tratatul de la Trianon tratat semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Tratatul_de_la_Trianon

https://ro.wikipedia.org/wiki/Eclipsa_de_Soare_din_11_august_1999#/media/File:Billet_roumain_1999.jpg
   Bancnota cu valoare nominală de 2.000 de lei (ROL), avers


Indicarea Cocoșului este relevantă fiindcă reunește inclusiv 3 litere din localitatea Coșdeni: C1 O2 Ș3 D E N I
Tratatul a fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: AustriaRegatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Eclipsa_de_Soare_din_11_august_1999#/media/File:ROL_2000_1999_reverse.jpg
    Bancnota cu valoare nominală de 2.000 de lei (ROL), revers

02 feb 2017 / 20:16
Premierul ungar, Viktor Orban, a pledat joi, în timpul vizitei preşedintelui rus, Vladimir Putin, la Budapesta, pentru dezvoltarea unor 'relaţii durabile şi echilibrate' între Uniunea Europeană şi Rusia, relaţii pe care le consideră o precondiţie a păcii în Europa, în timp ce liderul de la Kremlin l-a asigurat că Ungaria este pentru Rusia un partener 'stabil' şi 'de încredere'.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Viktor_Orb%C3%A1n#/media/File:EPP_Summit_March_2012_(4).jpg
    EPP Summit March 2012 (4).jpg    Viktor Orbán 

'Este evident că lumea trece printr-o transformare majoră', iar această transformare va crea condiţiile unei îmbunătăţiri a relaţiilor dintre Rusia şi Uniunea Europeană, a declarat Orban la conferinţa de presă comună cu Putin.
Totuşi, la ora actuală 'în partea occidentală a continentului european politica antirusească este foarte la modă', a mai spus el, afirmând în continuare că tocmai din cauza acestei politici Ungaria şi Rusia au trebuit să ia măsuri pentru a-şi proteja relaţiile comerciale, fapt care nu a împiedicat însă reducerea cu circa 6,5 miliarde de dolari a schimburilor comerciale dintre cele două ţări.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor#/media/File:BarrosoOrban_2011-01-07.jpg
   José Manuel Barroso și Orbán Viktor în anul 2011

Fără să menţioneze direct sancţiunile economice europene impuse Rusiei după anexarea Crimeii şi începerea conflictului armat din estul separatist al Ucrainei, premierul Orban a apreciat că problemele politice 'nu se pot soluţiona prin mijloace economice'. 'Nu trebuie să aducem alte conflicte în sectorul economiei, pentru că acest lucru duce numai la pierderi', a insistat şeful executivului maghiar.

https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Crimea#/media/File:Vladimir_Putin%27s_meeting_with_representatives_of_the_Crimean_Tatars_02.jpeg
   Întâlnirea lui Vladimir Putin cu reprezentanții tătarilor din Crimeea, 16 mai 2014

El a anunţat că acordul privind furnizarea de gaze ruseşti pentru Ungaria a fost prelungit până în anul 2021 şi că vor începe negocieri pentru un nou acord. Cât despre centrala nucleară de la Paks, Orban a confirmat că lucrările pentru două noi reactoare vor începe anul viitor.

La rândul său, Putin a anunţat că Rusia este dispusă să asigure finanţarea proiectului de la Paks în proporţie de 100%, pronunţându-se şi el pentru 'depolitizarea a ceea ce este pur economic, informează Agerpres.

https://fr.wikipedia.org/wiki/R%C3%A9publique_de_Crim%C3%A9e#/media/File:Putin_with_Vladimir_Konstantinov,_Sergey_Aksyonov_and_Alexey_Chaly_4.jpeg
    Serghei Aksionov, prim-ministru al Crimeei, Vladimir Konstantinov, Președinte al Consiliului de Stat, Vladimir Poutine, Președintele Federației Ruse, Aleksei Chaly, primarul din Sevastopol, (de la stânga la dreapta) la semnarea, tratatului de adoptare a Republicii Crimeea de către Rusia.
Având în vedere cele 3 litere cu valoare de simbol numeric latin ˙I.LV pe lângă numărul 4 arab din hierofania transilvană de la Coșdeni, din decembrie 1989, nu avem decât să efectuăm simple operațiuni de adunare a acelor litere – numere, spre a putea identifica momentul posibil de manifestare a conflictului armat în România anului 2017.
Ne întoarcem în timp spre a face o prezentare a minunii din Coșdeni: Relatarea a fost prezentată în Revista “Flacăra” condusă de Adrian Păunescu și în ziarul “Zig-zag” în anul 1990.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Anexarea_Crimeei_de_c%C4%83tre_Federa%C8%9Bia_Rus%C4%83#/media/File:Geopolitics_South_Russia.png    
    Conflictele înghețate ale Rusiei


La data de 21 decembrie 1989 un sătean din Coşdeni judeţul Harghita îşi spărgea un buştean la el acasă. Despicând trunchiul, a apărut o icoană nefăcută de mână umană, executată doar din nervurile lemnului, imaginea primei jumătăți fiind perfect simetrică cu cealaltă jumătate a trunchiului. Ca mesaj lăsat aşadar posterităţii, primul aspect este acela ce vizează atât un întreg- deci tot trunchiul copacului- cât şi jumătate din acel întreg- respectiv cele două icoane simetrice.

:
https://fr.wikipedia.org/wiki/Bois#/media/File:Querschnitt_einer_Linde.jpg
    buştean - alterarea fizică și colorare datorată unei ciuperci și unor bacterii ce descompun lemnul prin inima sa.

Chiar mai înainte de a sparge acel lemn hierofantic, săteanul ce lovise lemnul perpendicular pe latura ce o vedem azi din acele icoane nefăcute de mână umană, a văzut cum securea i-a sărit înapoi de pe trunchi în timp ce, neacţionat de mână umană, lemnul s-a rotit de unul singur la 90°. Văzând acea minune, în plină eră comunistă, (atee) omul şi-a făcut cruce! Săteanul a lovit din nou buşteanul lung de un stânjen, aşteptându-se acum la orice lucru neobişnuit. De această dată lemnul s-a despicat “cuminte” deschizându-se complet, ca o carte!
Cele două jumătăţi ale lemnului prezentau de la un capăt la celălalt o cruce de un stânjen -dar numai ca imagine de ansamblu!

https://hu.wikipedia.org/wiki/Fa_(anyag)#/media/File:Cumulo_legna_auronzo.jpg
    depozit de lemne

Al doilea simbol (în ordinea dimensiunilor lui) era un şarpe situat în plan alăturat crucii, înălţându-se ceva mai sus de braţul transversal al crucii. Capul şarpelui cu gura deschisă, se afla la o distanţă de circa 2-3 cm. de inima crucii, în atitudinea specifică de atac, atunci când intenţionează să muşte! Cu toate acestea, şarpele încremenise în această poziţie şi murise fiindcă veninul său se vărsase formând o pată ce nu atingea crucea.
Înţelegem acum mai uşor de ce trunchiul a refuzat să fie spart în plan transversal. Dacă s-ar fi întâmplat aceasta, din toată secţiunea rezultată nu s-ar mai fi văzut decât o dungă lată de câţiva centimetri...

https://es.wikipedia.org/wiki/Madera#/media/File:Gelugu_(coconut_wood)_in_Klaten,_Java.jpg
    Bușteni din lemn stivuiți pe insulele Java.

Ultimele mesaje au la bază o singură cifră arabă, respectiv numărul 4 urmat de literele (număr în numărătoarea romană)
˙I. L litere situate pe două planuri, fiindcă dedesubtul vocalei “˙I.” este dispusă simetric consoana “V”.
Asocierea literelor simbol I4 permit interpretarea ca fiind numărul 14, în timp ce valoarea punctelor dispuse în diagonală faţă de simbolul “˙I.” este aceea de: două minute, două ore, două zile, două săptămâni, două luni, doi ani, două zeci de ani, două sute de ani dar şi cea de două mii de ani!...

http://astrologie-mondiale.com/leclipse-du-11-aout-1999-et-la-naissance-du-grand-monarque/


    astrograma viitorului monarh universal născut la data de 11 08 1999

Numărul de la care începem numărătoarea stabilind termenul de prescripție pentru declanșarea războiului armat pe teritoriul României anului 2017, este ziua de 23 06 2017. Din punctul de vedere al profeției ortodoxe, acest număr pentru această epocă, ilustrează profeția ortodoxă din cartea “Sfârșitul Omului – va veni împăratul cel pus de îngeri după războiul acesta mare, care vine, va împărăți 32 de ani și va predica Evanghelia la toată lumea” Pelerinul român, ediția 1991 Oradea, diacon Gheorghe Băbuț, pagina 168.

https://www.okazii.ro/gheorghe-babut-pelerinul-roman-650477-a184083872

  
Pelerinul român

Fiindcă nici o lună din an nu are 32 de zile, înțelegem acum de ce se face această inversiune de numere 23 în loc de 32.

Ziua de 23 06 2017 corespunde unei zile de vineri, de unde și inițiala de V (vezi 4 ˙I. L V). Asocierea literelor simbol ˙I. 4 ce permit interpretarea ca fiind numărul 14, dovedesc că au legătură cu “ împăratul cel pus de îngeri” fiindcă este o confirmare de ținere a jurământului Domnului:
35.  “ O dată m-am jurat pe sfinţenia Mea: Oare, voi minţi pe David? Seminţia lui în veac va rămâne
36.   Şi scaunul lui ca soarele înaintea Mea şi ca luna întocmită în veac şi martor credincios în cer.” (Ps. 88 - 35, 36)


https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu_Tat%C4%83l_%C3%AEn_art%C4%83#/media/File:Gottvater_thronend_Westfalen_15_Jh.jpg     Dumnezeu Tatăl pe un tron, cu Fecioara Maria și IisusWestfaliaGermania, sfârșitul sec. XV

Iată cum după 27 de ani, în anul 2017, hierofania

 transilvăneană de la Coșdeni, din decembrie 

1989, devine un “martor credincios în cer” la un 

interval de XXXI de secole după prestarea 

jurământului divin privind continuitatea Tronului 

regelui David. Continuatorul Tronului regelui

 David, va fi acel “ împărat pus de

 îngeri”. Acest ilustru necunoscut și

 viitor împărat universal, la data de 11 august 2017

va împlini vârsta de … 18 ani. 




https://www.byzance-photos.fr/reportages/fr004-regions-catholicisme/

Mântuitorul pe tron


Eclipsa de Soare din 11 august 1999 a fost ultima eclipsă totală de Soare din secolul al XX-lea și, implicit, din mileniul al II-lea, ea având faza maximă la Ocnele Mari, lângă Râmnicu Vâlcea, deși parcursul ei a fost din Oceanul Atlantic, până în India. https://ro.wikipedia.org/wiki/Eclipsa_de_Soare_din_11_august_1999

Putem deja trage concluzia că din punctul de vedere al profeției biblice pentru anul 2017, nu există vreo îndoială că ea nu se va împlini ci doar CÂND ANUME ?


     

Articolele sinoptice acestuia, prezentate deja în acest blog, sunt:
Profeția lui Iuda Ben Samuel pentru anul 2016 publicată sâmbătă 26 martie 2016;

CICLUL LUI DANIELCU NOMINALIZĂRI ALE FAMILIEI CHIȘ, CU EXEMPLE PÂNĂ ÎN ANUL 1917, articol publicat sâmbătă 6 februarie 2016; 
http://www.digi24.ro/stiri/externe/rusia/rusia-pregateste-un-exercitiu-cu-100-000-de-militari-761344

















Rusia pregătește un exercițiu cu 100.000 de militari

https://en.wikipedia.org/wiki/Petr_Pavel#/media/File:PavelPetr.jpg

PavelPetr.jpg   General N A T O Petr Pavel

Rusia se pregăteşte să mobilizeze zeci de mii de soldaţi pentru antrenamente comune cu Belarus. Aflat în vizită în România, Petr Pavel, cel mai important general al organizaţiei Nord-Atlantice, spune că aceste mobilizări de trupe trebuie anunţate din timp, dar Moscova nu dă dovadă întotdeauna de transparenţă.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_Pavel#/media/File:Petr_Pavel_2012.JPG
  General  Petr Pavel în anul 2012
Moscova se pregăteşte să mobilizeze un număr impresionat de trupe pentru un exerciţiu militar organizat împreună cu Beralus. Experţii spun că ar putea fi implicaţi chiar şi 100.000 de militari. Conducerea NATO spune că şi-ar dori să ştie din timp de astfel de exerciţii.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Drapelul_Belarusului#/media/File:Flag_of_Belarus.svg
   Drapelul Belarusului
Problema majoră constă în cum abordează ei transparenţa. Din păcate, nu vedem acelaşi nivel de transparenţă din partea Rusiei. Am făcut unele progrese la consiliul NATO-Rusia. Toţi ambasadorii de la NATO au fost informaţi de reprezentaţii Rusiei despre exerciţiul ZAPAD 17”, a spus Petr Pavel, preşedintele Comitetului Militar NATO.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Drapelul_Rusiei#/media/File:Flag_of_Russia.svg
   Steagul Federației Ruse
Legislaţia internaţională obligă ţările să anunţe exerciţii de o asemenea amploare, cum e şi cel desfăşurat în aceste zile în România. 13 observatori străini, printre care şi un rus, au mers în poligonul Cincu pentru a urmări exerciţiul Saber Guardian, condus de Statele Unite.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Rusia#/media/File:Coat_of_Arms_of_the_Russian_Federation.svg
Stema Rusiei    Stema Rusiei

„Chiar astăzi de dimineaţă când împrună cu domnul general Pavel plecam din poligonul Cincu, autocarul cu observatori OSCE se îndrepta către poligon şi există un număr foarte mare de observatori care participă la acest exerciţiu”, spune Nicolae Ciucă, şeful Armatei Române.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Klaus_Iohannis#/media/File:DOORSTEP_2016-09-16_BRATISLAVA_SUMMIT_(29088586014).jpg
 DOORSTEP 2016-09-16 BRATISLAVA SUMMIT (29088586014).jpg      Klaus Werner Iohannis: Participant la exercitiul Saber Guardian, de la Cincu - unul special

25.000 de militari din 22 de ţări au fost mobilizaţi pentru exerciţiul din ţara noastră, cel mai mare organizat anul acesta de armata Statelor Unite, în Europa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ben_Hodges#/media/File:Frederick_B._Hodges_OCP.jpg

Frederick B. Hodges OCP.jpg   Locotenent General Frederick Benjamin "Ben" Hodges III partacipant în anul 2017 la exercițiile din Cincu
http://adevarul.ro/international/rusia/manevrele-rusesti-zapad-2017-exercitii-repozitionarei-1_593e9aba5ab6550cb812cf00/index.html

Manevrele ruseşti „Zapad 2017“: exerciţii sau repoziţionare? 12 iunie 2017, 16:55 de Andreea Romanovschi

Citește mai mult: adev.ro/orfsk1

https://fr.wikipedia.org/wiki/Raimundas_Karoblis#/media/File:R._karoblis_a._pliadis.jpg
Raimundas Karoblis en janvier 2017.    Raimundas Karoblis

Ţările baltice sunt din ce în ce mai îngrijorate cu privire la consecinţele pe care le-ar putea avea manevrele de anvergură pe care armata rusă le va efectua în luna septembrie. Este vorba despre exerciţiile militare comune Rusia-Belarus „Zapad 2017“, în cadrul cărora ar urma să fie mobilizaţi peste 100.000 de militari, acestea fiind cele mai ample manvere de acest tip începând din 2013. Ministrul lituanian al Apărării, Raimundas Karoblis, a declarat pentru AFP că este foarte posibil ca, după aceste manevre, Rusia să-şi lase soldaţii permanent în Belarus, la sud de frontiera lituaniană. Ca urmare, el intenţionează să alerteze SUA cu privire la potenţialele intenţii ascunse ale Moscovei, care ar putea să-şi creeze prin plasarea de trupe în zonă o nouă poziţie de forţă la flancul estic al NATO.   Din Belarus, a atenţionat ministrul lituanian, doar cei 80 de kilometri ai coridorului Suwalki, pe frontiera polonezo-lituaniană, vor separa aceste trupe de exclava rusă Kaliningrad. Iar orice acţiune a Moscovei pentru a închide acest coridor ar putea duce la încercuirea republicilor baltice, în timp ce bateriile de rachete staţionate în Kaliningrad ar putea ameninţa căile maritime.   Avertismentul lansat de el vine la mai puţin de două luni după cel al ministrului Apărării din Estonia, Margus Tsahkna. „Pentru trupele ruse care merg în Belarus, acesta este un bilet doar dus“, a afirmat el într-un interviu acordat Reuters la sfârşitul lunii aprilie. „Aceasta nu este opinia mea personală, analizăm foarte atent cum se pregăteşte Rusia pentru Zapad“, a adăugat Tsahkna.   În acest context, Raimundas Karoblis şi-a exprimat dorinţa ca trupele americane, care îşi multiplică de luni de zile manevrele comune pe tot flancul estic al Europei, să se instaleze de manieră permanentă în Lituania, într-un fel de „prezenţă disuasivă exponenţială“.   Totodată, ministrul lituanian a afirmat că Donald Trump a avut dreptate să insiste ca aliaţii să-şi majoreze cheltuielile pentru apărare până vor atinge obiectivul de 2% din PIB şi de care mulţi sunt încă departe.   Lituania şi-a dublat cheltuielile în acest domeniu, pentru a le aduce la 1,8% din PIB, iar Raimundas Karoblis estimează că obiectivul de 2% va fi atins anul viitor. Însă el a subliniat că, în pofida faptului că alţi parteneri din cadrul NATO fac mai mult, aceasta nu va fi niciodată suficient pentru a compensa rolul crucial al SUA în Alianţă.    În acest timp, Casa Albă a anunţat că preşedintele SUA, Donald Trump, va merge  la începutul lunii iulie în Polonia, la summitul Iniţiativei celor Trei Mări, „pentru a demonstra legăturile (SUA) puternice cu Europa Centrală“.   Vineri, în conferinţa de presă comună cu preşedintele României, Klaus Iohannis, Donald Trump a afirmat explicit pentru prima dată angajamentul SUA faţă de Articolul 5 din Tratatul Nord-Atlantic.   Ulterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat că vizita în Polonia „va reafirma angajamentul solid al Americii faţă de unul din cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri din Europa şi va sublinia prioritatea administraţiei de a întări apărarea colectivă a NATO“.
Citeste mai mult: adev.ro/orfsk1

sâmbătă, 17 iunie 2017

DENDIU (FAMILIA) – CEA MAI TIMPURIE ATESTARE DOCUMENTARĂ IDENTIFICATĂ PÂNĂ ÎN ANUL 2017

DENDIU (FAMILIA) – CEA MAI 

TIMPURIE ATESTARE DOCUMENTARĂ 

IDENTIFICATĂ PÂNĂ ÎN ANUL 2017


  

FŒDERA, CONVENTIONES, LITTERÆ, ET

 CUJUSCUNQUE GENERIS ACTA PUBLICA,

 INTER REGES ANGLIÆ ET ALIOS QUISVIS

 IMPERATORES, REGES, PONTIFICES, DEL 

COMMUNITATES  Pagina 1022


Document inedit pentru români, dovedind

 renumele familiei Dendiu la curtea regelui 

Carol al V-lea de Valois, în calitate de consilier 

al acestui rege și prin faptul că a avut

 activitate diplomatică (printr-un reprezentant

 al acestei familii) în medierea unei păci între 

Franța și Anglia aflate în timpul războiului de

 100 de ani

Forma treugarum, mediantibus Papae nunciis, concordatarum.

Anul Domnului 1375.          JOHAN DE BURLEY 

An. 49 Eduard III.               căpitan de Calais,  

 Rot. Scot. 49 Eduard III.    Johan Harlaston                                                        
 în Turnul Londrei                căpitan de Guynes 


http://books.googleusercontent.com/books/contentreq=AKW5QafekIgckQT3F83cxgXY7AX_lQ83UcPZItUqLH3MLCaToqKOeKC0quST_j_II0SOwQtC7uzI5RCv8o29dr8ykyG1nsXnRnLYfObw6HOxnlVAVE0QW6nybnkedH_Oc3eyzNqMMfjBwEUI9sn8s7dwbZCbdiqCEG7oG4Xlv_imUdabLyOVk8aCdFenEzr30o44j8erl3gZ0Um832Awtx07TwGNH1R0DNYMnKg51Ys5HprYjDmnh8VuPOP6z0cgYGf0ivclkuUCyyt0NQpPhyTBfSZo8g



    FŒDERA, CONVENTIONES,

 LITTERÆ, ET CUJUSCUNQUE GENERIS ACTA PUBLICA,

 INTER REGES ANGLIÆ ET ALIOS 

QUISVIS IMPERATORES, REGES, PONTIFICES, DEL COMMUNITATES


Johan Shepeye jurist, și Hue de Chastellon senior de Dampierre și de Roullamcourt și comandantul arbaletierilor Franței, Enguerran Dendiu senior de Chastiamullan și Nicolae de Bosc doctor al Universității* (*probabil Sorbona, fiindcă aceasta i-a susținut pe englezi în timpul războiului de 100 de ani), trimiteți scrisori diplomatice, dispuneți prin regii Angliei și ai Franței, tuturor destinatarilor acestor scrisori, a celor ce le vor vedea sau le vor deține, binecuvântare.

         Vă aducem la cunoștință că, în virtutea

 suveranității, ce am delegat-o către zece seniori, și

 ale căror puteri sunt perene [pe toată perioada 

mandatului],
http://books.googleusercontent.com/books/contentreq=AKW5QafekIgckQT3F83cxgXY7AX_lQ83UcPZItUqLH3MLCaToqKOeKC0quST_j_II0SOwQtC7uzI5RCv8o29dr8ykyG1nsXnRnLYfObw6HOxnlVAVE0QW6nybnkedH_Oc3eyzNqMMfjBwEUI9sn8s7dwbZCbdiqCEG7oG4Xlv_imUdabLyOVk8aCdFenEzr30o44j8erl3gZ0Um832Awtx07TwGNH1R0DNYMnKg51Ys5HprYjDmnh8VuPOP6z0cgYGf0ivclkuUCyyt0NQpPhyTBfSZo8g

    Pagina 1022 EDWARD, prin mila lui Dumnezeu, rege al Franței și al Angliei și domn al Irlandei către dragii și credincioșii noștri Johan Burlay căpitan al orașului nostru din Calais, Johan Harlaston căpitan de Guynes și ministrului Johan Shepeye doctour al Universității*, binecuvântare.

Amintindu-ne adesea despre încercările generatoare de profunde dureri, de necazurile, și relele, suferite de poporul creștin și de chinurile îndurate de pe o zi pe alta printre războaiele duse între noi și Carol** [al V-lea al Franței zis și Carol cel Înțelept (n. 21 ianuarie 1338, Vincennes - d. 16 septembrie 1380, Beauté-sur-Marne) a fost monarh al Franței din Casa de Valois)] oponentul nostru de Franța, din cauza dreptului nostru asupra Franței, & c. prout anno superiore de dat. VIII. Januar. usque hæc verba, viz.
http://books.googleusercontent.com/books/contentreq=AKW5QafekIgckQT3F83cxgXY7AX_lQ83UcPZItUqLH3MLCaToqKOeKC0quST_j_II0SOwQtC7uzI5RCv8o29dr8ykyG1nsXnRnLYfObw6HOxnlVAVE0QW6nybnkedH_Oc3eyzNqMMfjBwEUI9sn8s7dwbZCbdiqCEG7oG4Xlv_imUdabLyOVk8aCdFenEzr30o44j8erl3gZ0Um832Awtx07TwGNH1R0DNYMnKg51Ys5HprYjDmnh8VuPOP6z0cgYGf0ivclkuUCyyt0NQpPhyTBfSZo8g

         Pagina 1022   ITEM, [în latină – de asemenea] Carol, prin mila lui Dumnezeu, rege al Franței, tuturor acelora ce vor vedea aceste scrisori și le vor deține, binecuvântare.

         După cum prea Sfântul nostru Părinte Papa Pier[r]e*** se roagă de mai multe și impune prin scrisorile și mesajele sale, și trimite de acum înainte, trimite prin diverși mesageri de-ai noștri, prin  prea scumpul nostru Arhiepiscop de Ravenna**** și episcopul de Carpentras*****, iar prin aceștia aducem rugăminți și cereri, către înalta instanță, să binevoiască și să privească cu compasiune la tratatul de pace [întocmit cu] adversarul nostru din Anglia și să-l tratăm cu onoare și o vreme, în scopul ca amintitul tratat să poată fi aplicat rapid și să-și producă bunele sale efecte;

         Vă aducem la cunoștință că noi prin închinare DOMNULUI, față de sfânta biserică și a sfântului locaș din Roma, dorim din toată puterea noastră să fim pe placul amintitului nostru sfânt Pier[r]e și, de asemenea, după cum am vrut și dorit;
https://fr.wikipedia.org/wiki/Charles_V_le_Sage#/media/File:Charles_V_et_Jeanne_de_Bourbon.jpg
  Carol al V-lea și Ioana de Bourbon, Paris, Muzeul Louvre. Provenind probabil din decorurile în aer liber din Louvre, aceste sculpturi au fost restaurate în secolul al XIX-lea de către Alexandre Lenoir în Ludovic al IX-lea și Marguerite de Provence, ceea ce explică prezența unei machete a bisericii Sainte-Chapelle din Paris, în mâna stângă a regelui.

        Vrem și dorim o pace onorabilă și profitabilă pentru noi și pentru regatul nostru, drept pentru care încredințându-ne pe deplin de cinstea, de zelul trimișilor noștri și de loialitatea consilierilor [:] Hue de Chastillon comandant al arbaletierilor noștri, Enguerain Dendiu senior de Chastiamullon și Nicole Bosc preot catolic de Rouen, și administratorul locuințelor de oaspeți, secretar administrativ, acei consilieri ai noștri și doi dintre aceștia, au notificat și stabilit, îi vom delega, mandatat și statuat, prin conținutul tratatului,1 a trimiterilor noastre speciale menite a face lucrurile care rezultă.
https://fr.wikipedia.org/wiki/Charles_V_le_Sage#/media/File:Paix_entre_Charles_de_Navarre_et_Charles_V.jpg
    Carol al V-lea de Valois împreună cu Carol de Navarra. Grandes Chroniques de France de Charles V, BNF.

        Și acestora, și la doi dintre ei, le-am conferit, dăm și ratificăm, prin aceste acreditări, puteri depline, autoritate și mandat special să compară2, în prezența celor zece mesageri amintiți ai sfântului nostru Pier[r]e, sau a unuia dintre ei, în orice loc, și bineînțeles că ori de câte ori va fi, a oricărui domn va fi, și să treacă prin fața celor zece mesageri ai sfântului nostru Pier[r]e, sau a unuia dintre aceștia;
https://fr.wikipedia.org/wiki/Charles_V_le_Sage#/media/File:Entr%C3%A9e_de_Charles_V_%C3%A0_Paris.jpg
    Intrarea triumfală a lui Carol al V-lea la Paris, la 28 mai 1364. Grandes Chroniques de France, BNF, Fr.6465.

         Să ratifice și să acorde, în virtutea puterilor, a celor acordate prin aceste recomandări, bune, ferme, sigure și onorantă loialitate, să strige către aceia și să le apere, pentru noi, pentru prea scumpul și iubit frate Henry****** rege al Castiliei și al Leonului, supușii, contributorii noștri, aliații noștri și concilianții noștri; pe teritoriile noastre și senioriile noastre, deținute între râul Seine3, și Oise4, și Lis, sau altfel așa cum li se va părea bine celor zece comisari ai noștri, împreună cu comișii5 și deputații spusului nostru adversar, pentru ei, supușii săi, apărătorii, binevoitorii, regatele lor, teritoriile lor și senioriile lor;
         Pentru a începe și termina onoraților amintiți la o perioadă de timp, și acelora, de a accepta și de a garanta după cum s-a zis, conform formei și modalității forma și modul agreat și după modalitatea dorită;
https://fr.wikipedia.org/wiki/Charles_V_le_Sage#/media/File:Bataille_de_la_Rochelle.jpg
   Flota engleză a fost distrusă la data de 22 iunie 1372 la Bătălia de la La Rochelle privând Guyenne de logistică. Miniatură de Loyset Liédet extrasă din Chroniques de Froissart, BNF, Fr.2643.


         Și să dea și să continue [-] cu excepția conducătorilor tuturor acelora care, prin pomenitul nostru adversar, sau a comișilor5 săi [-] ce vor fi trimiși pentru zisul fapt, indiferent de condiția sau starea [socială], conform modului agreat și după modalitatea dorită de cei zece mesageri ai noștri;
         Și să dea și să continue [cu emiterea de] scrisori patentate, sau să treacă la instrumente publice, continuând și acordând prin ele, și prin cele două dintre ele;
https://fr.wikipedia.org/wiki/Charles_V_le_Sage#/media/File:Grandes_chroniques-banquet.jpg
    Banchet dat cu ocazia venirii Împăratului Carol al IV-lea, [14 mai 1316 - 29 noiembrie 1378) aparține Casei de Luxemburg; el a fost împărat al romanilor] Stânga Carol al IV-lea, centru Carol al V-lea și regele Wenceslas, rege al Germaniei [aparține Casei de Luxemburg 1376-1400] în dreapta. Grandes Chroniques de France, Fr.6465, 444v folio.

         Și vom promite, cu bună credință și prin cuvânt [de onoare] de Rege, de a fi închis și în mod agreabil, păzit, păstrat, ratificat, aprobat și îndeplinit, și că va fi ținut și păstrat de aliații noștri, supușii [noștri] și binevoitorii [noștri], tot ceea ce s-a convenit prin amintiții noștri consilieri sau doi dintre aceia, va fi îndeplinit, promis, continuat, trecut [cu vederea], sau acordat și lucrurile mai sus spuse, și cele pendinte de acelea, și cele ce n-au venit încă, prin noi, sau prin alții, și în nici un fel [altfel]. 
          Mărturisindu-ne probitatea [buna credință pentru] lucrurile făcute de noi, închidem aceste scrisori.
          Decretat la Paris, în castelul nostru Louvre, în ziua a XII-a din Ianuarie, anul de Grație o mie trei sute șaptezeci și patru, și al domniei noastre, al unsprezecelea, de asemenea, semnat de rege.
                                                 J. Tabari.


https://fr.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A9goire_XI#/media/File:Benvenuto_di_Giovanni_(1436-1518)_Gr%C3%A9goire_XI_fresque_de_l%E2%80%99Ospedale_Santa_Maria_della_Scala_%C3%A0_Sienne.jpg 
    Plecarea din Avignon și sosirea la Roma a lui Grigore al XI-lea, frescă realizată de Girolamo di Benvenuto la “Ospedale Santa Maria della Scala” din Siena


*** Documentul observăm că indică numele de mirean al acestui papă! Pierre Roger de Beaufort (născut în 1329 sau 1331, în comuna Rosiers d’Egletons în Corrèze - a murit pe 27 martie 1378 la Roma) a fost cel de-al 201-lea Papă, din  30 decembrie 1370 până la moartea sa sub numele lui Grigorie al XI-lea.


**** Nicola Canal 1342 – 1347

***** Eudes (sau Otto7) 1330- spre 1345


https://fr.wikipedia.org/wiki/Jean_Ier_de_Castille#/media/File:JuanIdeCastilla.JPG
Jean Ier de Castille. Peinture de Vicente Arbiol.                                 Ioan I al Castiliei

****** Ioan I al Castiliei născut 24 august 1358 în Epila, decedat pe 09 octombrie 1390 în Alcalá de Henares, a fost regele Castiliei în intervalul 1379 - 1390. A fost fiul lui Henric al II-lea și al soției sale Juana Manuel de Villena, fiica infantelui Juan Manuel, Señor de Villena. El face parte din Casa de Trastámara.

1 [urmează o formulă preliminară a actelor regilor Franței]


2 În sens juridic Franța anului 1328

https://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89chez#/media/File:Maubourguet_(Hautes-Pyr,_Fr)_pont_sur_l%27Echez.JPG
L'Échez à Maubourguet    râul Échez

3 Râul Crin (sau Lys, ori Liis în anul 1581) este un afluent din stânga lui l’Échez, în aval de Géline, în departamentul francez al Hautes-Pyrénées și Pyrénées-Atlantiques, în cele două regiuni Nouvelle- Aquitaine și Occitanie.


https://fr.wikipedia.org/wiki/Oise_(rivi%C3%A8re)#/media/File:MapOise.jpg
    harta râului Oise

4 L’Oise (pronunțat [waz]) este un râu din bazinul Parizian, în nordul Franței și în Belgia, principalul afluent al Senei.
         Acest râu izvorăște în Belgia, la 309 de metri deasupra nivelului mării, în masivul forestier numit Bois de Bourlers în vechea comună Forges la sud-est de orașul francofon Chimay din provincia Hainaut. Acest râu cu o lungime de 330 kilometri este aproape în totalitate navigabil și învecinat de canale pe o lungime de 104 km scaldând Hirson, Guise, Ribemont, La Fère acolo unde ea se unește cu Serre, la orașul Compiègne în amonte de care se unește cu un mare contributor, Aisne, urmează aglomerarea de la Creil pe malul stâng al acestuia, în amonte de Brèche și în aval de Thérain, apoi de-a lungul pădurii Chantilly înainte de a ajunge la Pontoise.


https://fr.wikipedia.org/wiki/Oise_(rivi%C3%A8re)#/media/File:Conflans_Fin_d%27Oise.jpg
    Confluența râului Oise cu Sena în Conflans-Sainte-Honorine.

5 Se referă la oricare dintre lucrători, dintr-o administrație, o bancă, o casă de comerț, ce este responsabil la locul de muncă, dând socoteală.


https://fr.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%AAve_de_Bruges


Armistițiul de la Bruges
Armistițiul de la Bruges (1375)
date cheie
semnat

              Părțile
Partea
1
 Partea 2
Piese
Loudun (1372)                      Brugge (1376)

https://fr.wikipedia.org/wiki/Bruges#/media/File:Brugge-CanalRozenhoedkaai.JPG
Vue du Rozenhoedkaai (Quai du Rosaire)   Bruges vedere a canalului la Rozenhoedkaai

   schimbareVerificați documentația modelului
Armistițiul de la Bruges (1376)
date cheie
semnarea

Părți
partea 1
partea 2
Părți
Bruges (1375)              Guérande (1381)   
Verificați documentația modelului
https://fr.wikipedia.org/wiki/Bruges#/media/File:PanoBrug_-_IMG_5917_-_IMG_5922-_7990x1880_-_SLIN_1.jpg
   Bruges vedere a canalului la Rozenhoedkaai
Războiul de o sută de ani
1337 - 1453
(39)


Verificați documentația modelului
schimbare


https://fr.wikipedia.org/wiki/Bruges#/media/File:BEL_COA_Bruges.svg
Blason de Bruges       Blazonul orașului Bruges


Armistițiul de la Bruges este semnat la data de 27 iunie 1375 pentru un an, apoi prelungit de la data de 12 Martie 13761 la data de 24 iunie 13772 . Regele Carol al V-lea al Franței păstrează teritoriile cucerite în timpul diferitelor sale operațiuni militare. Ducatul Bretaniei este redat Franței, cu excepția localităților Brest, Auray și Berval ce rămân în posesia lui Jean al IV-lea de Bretagne .


https://en.wikipedia.org/wiki/John_IV,_Duke_of_Brittany#/media/File:Jan5Bretan.jpg
Jan5Bretan.jpg
Jean al IV-lea de Bretagne 

rezumat
  [ Ascunde ] 
·        1 Context
·        2 Teatru
·        3 Negocierile
·        4 Note și referințe
·        5 Surse

Context editează modifică codul ]

https://fr.wikipedia.org/wiki/Jean_IV_de_Bretagne#/media/File:Sceau_de_Jean_IV_-_Duc_de_Bretagne.png
Jean al IV-lea de Bretagne - pecetea

A doua fază a războiului de o sută de ani cunoaște o turnură în avantajul francezilor. În total, între anii 1369 și 1375, regele Franței Carol al V-lea reintră în posesia a aproape toate concesiunile și terenurile deținute de englezi înainte chiar de începerea războiului, excepție făcând: CalaisCherbourgBrestBordeaux, Bayonne, și câteva fortărețe în Masivul central

https://nl.wikipedia.org/wiki/Boudewijnkanaal#/media/File:Boudewijnkanaal-pont_ferroviari.jpg
   Boudewijnkanaal Dudzele la înălțimea liniei podului de cale ferată Bruges - Knokke podul Shepherd (spre mare) 

Dar ajuns la acest punct, Carol al V-lea știe că nu mai poate să mai preia și alte teritorii, bordelaiz-ii fiind prea anglofili din cauza legăturilor comerciale (ei exportând masiv vinul în Anglia). Întreaga sa strategie bazându-se pe recucerirea inimilor supușilor săi mai înainte de cea a teritoriilor, el nu vrea să se hazardeze cu preluarea unui oraș gata să se revolte la prima ocazie 3 . Totul este deschis pentru a negocia în cele din urmă, la Bruges, un tratat menit să încheie războiul prin recunoașterea suveranității franceze asupra teritoriilor recucerite.
https://fr.wikipedia.org/wiki/Louis_II_de_Flandre#/media/File:Louis_II_of_Flanders-Lodewijk_van_Male_(1330-1384).jpgImage illustrative de l'article Louis II de Flandre  Ludovic al II-lea de Flandra (zis de Male) (1330-1384)
Teatrul negocierilor Edit modifică codul ]
Bruges și industria sa de manufacturi depindea de importurile de lână de peste Canalul Mânecii. Bruges este un oraș pro-englez aflat pe teritoriul francez. Ușurința accesului englezilor în acesta, îl aduce în poziția unui teren neutru propice negocierilor.

https://fr.wikipedia.org/wiki/Louis_II_de_Flandre#/media/File:Coat_of_Arms_of_Flanders_(according_to_the_Gelre_Armorial).svg
Louis II de Flandre    blazonul lui Ludovic al II-lea de Flandra (zis de Male)

Ginere și moștenitor al contelui de Flandra Ludovic al II-lea de Flandra (zis de Male), ducele Filip al II-lea de Bourgogne este negociatorul desemnat pentru francezi. El este asistat de o echipă de consilieri ai lui Carol V:

https://fr.wikipedia.org/wiki/Philippe_II_de_Bourgogne#/media/File:Philip_II,_Duke_of_Burgundy-seal.jpg
 Sceau de forme circulaire, au centre un chevalier en armure sur son cheval  pecete a lui Filip cel Îndrăzneț (1641).


Episcopul de Amiens Jean de la GrangeHue de Châtillon, contele de Tancarville, contele de Saarbrücken, Arnaud de Corbie (primul președinte al Parlamentului)Bureau de La Rivière, Johan Harlaston, Johan Shepeye doctor al Universității*, Enguerran Dendiu senior de Chastiamullan, și Nicolas du Bos. Din partea engleză, este reprezentată de următorii: ducele de Lancaster Jean cel Mare reprezentându-l pe Eduard al III-lea 4.

https://www.google.fr/imgres?imgurl=https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/29/Modern-Knight.jpg/220px-Modern-Knight.jpg&imgrefurl=https://fr.wikipedia.org/wiki/Joute_%25C3%25A9questre&h=330&w=220&tbnid=Fh8I_Xre1lezaM:&tbnh=160&tbnw=106&usg=__WbvB6Rds0RkHe6tGpexoOeT58SI=&vet=10ahUKEwjFw8L_iNbUAhXobZoKHTW6ACcQ9QEIJTAA..i&docid=Y7cWEBI-y3Gt6M&sa=X&ved=0ahUKEwjFw8L_iNbUAhXobZoKHTW6ACcQ9QEIJTAARésultat de recherche d'images   turnir
Negocierile [ schimbă modifică codul ]

Filip de Burgundia oferă banchete somptuoase și turniruri cavalerești, apoi deschide prima rundă de negocieri, începând cu data de 25  Martie 1375 în biserica Saint-Donatien de Bruges 5. Ea ajunge la stabilirea a două planuri de împărțire a Guyennei, care, după consultarea consiliului său, le respinge pe motivul că astfel de planuri de împărțire ar sfârși prin recunoașterea suveranității Angliei pe o parte a teritoriului Franței5. Sub influența lui Grigorie XI, beligeranților semnează la data de 1 iulie 1375 un armistițiu care durează până în iunie 1377.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bruges_Minnewater.JPG
  Minnewater canal din Bruges

Cea de a doua sesiune se ține tot la Bruges, între sfârșitul lunii decembrie 1375 și sfârșitul lunii martie 1376. Împuterniciții abilitați pentru a ocoli această problemă spinoasă a suveranității, propun un armistițiu de 40 de ani, refuzat de ambele părți: britanicii pentru că Bretagne este ocupată de trupele lui Carol V și francezii, deoarece ei doresc să includă Castilia pentru a proteja tronul regelui Henric al II - lea revendicările lui Ioan cel Mare 6 , 7 .

https://fr.wikipedia.org/wiki/Bruges#/media/File:PanoBrug_-_IMG_5917_-_IMG_5922-_7990x1880_-_SLIN_1.jpg   Bruges vedere a Rozenhoedkaai.
Bibliografie schimbă modifică codul ]
3.  Jean Favier, La guerre de Cent Ans, Fayard 1980, p. 358
4.  Françoise Autrand, Charles V, Fayard 1994, p. 616-617
5. ↑ a et b Françoise Autrand, Charles V, Fayard 1994, p. 617
6.  Époux de Constance de Castille, fille de Pierre le Cruel, il a des vues sur le royaume, qu'il essaiera de conquérir de force avec l'aide du Portugal
7. ↑ a et b Françoise Autrand, Charles V, Fayard 1994, p. 618